www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Neste Oil Rally Finland (JRC)

Zasloužené vedení Martina Prokopa

4. srpna 2007 • 06:30

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem vévodí po první etapě Finské Rally hodnocení JRC.

Posádka týmu Jipocar Racing vstoupila do Finské rally nejrychlejším časem už na divácké superspeciálce Killeri a v nastoupeném tempu pokračovala i v průběhu první etapy Finské rally. Z deseti rychlostních zkoušek byla v šesti případech nejrychlejší a zaslouženě vévodí v čele JRC s téměř čtyřicetisekundovým náskokem před Sandellem. Na třetí pozici figuruje Slovák Jozef Béreš.

„Ráno nám dokonale vyšlo. Začali jsme rychle, ale přeci jen jsem nečekal, že soupeřům tak ujedeme. Skvěle fungovalo auto a od toho se odvíjel i další průběh etapy. Sandell se sice pokoušel o zvrat, ale pokud nás dokázal porazit, vždy to bylo v řádu sekund. My jsem naopak svůj náskok postupně navyšovali,“ popsal průběh dne Martin Prokop.

Jihlavský pilot však z minulých zkušeností dobře ví, že prozatím stále nemá vyhráno a do cíle ho ještě čeká velká porce kilometrů.

„Dále pojedeme co nejrychleji, abychom si pohlídali svou pozici. Jede se ve velkém tempu, a tak se musíme vyvarovat zbytečných chyb, který by nabídly našim konkurentům šanci. V druhé etapě nás čeká kultovní Ouninpohja, ale přeci jen mám větší respekt z nových úseků, které s Jendou neznáme,“ uvedl jihlavský pilot.

Druhá etapa obsahuje devět rychlostních zkoušek jihozápadně od Jyväskyly o celkové délce 186 km.

Jipocar ; foto: Petr Frýba
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.08.2007 10:31
Acom
Tak ostuda snad ne. Ale uz vyletel ven. Po jeho nevyraznem a chybama opredenem vykonu na Bohemce je videt ze mu nepomuze ani Kresta.
04.08.2007 10:23
Mara
Ricardo, ja se jen snazim zbrzdit tvuj prehnany optimismus. Pri vsi ucte k jeho souperum, byla by ostuda kdyby nevyhral.
04.08.2007 10:35
Ricardo - moderátor
Ale jasne, nejsem optimista a uz vubec ne naivni.... Proste ale vedl a to bylo OK. Nicmene ted uz je to KO...
04.08.2007 09:46
Ricardo - moderátor
2Mara:

Ano, samozřejmě, že nemá soupeře. Ono vlastně těch patnáct, co tam jedou, jsou jenom víkenďáci. Vím, že nejsou špičky, ale tak to teď v rally chodí. Jezdí ten, kdo má money a ne ten, kdo to umí.

Stejně tak je to ve WRC, kde závodí stále dva, maximálně tři jezdci a přeci každý řekne, že jedou skvěle. Takže stojím za tím, že jel skvěle a zajížděl velmi kvalitní časy!!!

Nyní už je to ale jedno. Udělal chybu a skončil mimo trať. přesto bylo hezké vidět jeho jméno na prvním místě na šotolině. Na asfaltu bude ještě lepší.
04.08.2007 09:33
Mara
Jaky skvely vykon? Vzdyt tam nema zadneho srovnatelneho soupere.
04.08.2007 06:59
Ricardo - moderátor
Jen tak pro zajimavost: Marcus Gronholm ma na svem konte jiz 500 vyhranych rychlostnich zkousek v serrialu mistrovstvi sveta.
04.08.2007 06:56
Ricardo - moderátor
Gratulace, to se opravdu hned tak nevidí. Martin jede skvěle.
toplist