www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Neste Oil Rally Finland (JRC)

Neste Oil Rally Finland soutěží roku 2007

foto

19. února 2008 • 07:00

Skandinávská Neste Oil Rally Finland si v hodnocení Mezinárodní automobilové federace vydobyla titul nejlepší soutěže loňského mistrovství světa. Na druhém místě skončil nováček v seriálu World Rally Championship, náročná asfaltová Rally Ireland.

žádný příspěvek celý článek »

Kalendář PC WRC 2008 se rozrůstá o Finsko

foto

29. listopadu 2007 • 11:00

Přestože byl kalendář soutěží mistrovství světa pro rok 2008 zveřejněn již před několika týdny, doznala soupiska vybraných soutěžích ještě jedné změny. Do seriálu PC WRC totiž přibyla soutěž „tisíce jezer a tisíce horizontů“, finská Neste Oil Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Další fotogalerie z Neste Oil Rally Finland

foto

16. srpna 2007 • 01:00

Po několikatýdenní přestávce odstartovala koncem začátkem srpna druhá polovina letošní sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích. Dnes si můžete prohlédnout více něž dvě stovky snímků z Neste Oil Rally Finland, jejichž autorem je náš italský spolupracovník Vittorio Sanguineti.

žádný příspěvek celý článek »

Fotografie z Neste Oil Rally Finland

foto

12. srpna 2007 • 12:00

Na další podnik letošního mistrovství světa, severskou Neste Oil Rally Finland, zavítal rovněž i náš spolupracovník Ondřej Zeman. Vychutnejte si na více než čtyřech desítkách snímků, jak tento fotograf soutěž rychlých zatáček a mnoha horizontů viděl skrz hledáček svého fotoaparátu.

žádný příspěvek celý článek »

Další fotogalerie z Neste Oil Rally Finland

foto

9. srpna 2007 • 07:00

Po několikatýdenní přestávce odstartovala koncem minulého týdne druhá polovina letošní sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích. Dnes si můžete prohlédnout snímky z Neste Oil Rally Finland, jejichž autorem je náš stálý spolupracovník Zdeněk Sluka.

žádný příspěvek celý článek »

Fotoseriál: Konec Honzy Kopeckého ve Finsku

foto

7. srpna 2007 • 14:00

Název fotoseriálu našeho stálého spolupracovníka Zdeňka Sluky je dostatečně výstižný, aby k němu bylo potřeba dodávat jakýchkoliv dalších komentářů. Podívejte se tedy, jak viděl havárii českého jezdce na letošní Neste Oil Rally Finland objektivem svého fotoaparátu.

žádný příspěvek celý článek »

Renaulty ve Finsku ovládly JRC

foto

6. srpna 2007 • 04:00

Finské šotolinové tratě se staly svědkem dosud nevídaného výsledku – všechny pozice na stupních vítězů juniorského mistrovství JRC obsadily vozy Renault. Ten nejrychlejší pilotoval úřadující juniorský šampión Patrik Sandell, který si jednak připsal své první letošní vítězství, zároveň se ale postaral o premiérový triumf Renaultu Clio R3.

žádný příspěvek celý článek »

Debutové vítězství pro nový Focus , Grönholm přepisuje historii

foto

6. srpna 2007 • 03:00

První a druhé místo vybojovali jezdci týmu BP-Ford při premiéře nového Focusu RS WRC ve Finské rally. Automobilka Ford zároveň zvyšuje svůj náskok na vedoucí pozici v šampionátu značek na 40 bodů. Marcus Grönholm a Timo Rautiainen přepisují dalším vítězstvím historické tabulky.

žádný příspěvek celý článek »

"Garde" vyrazil do světa s BMW

foto

6. srpna 2007 • 02:00

Toni Gardemeister jedoucí svým soukromým BMW M3 vyhrál Rally Vetomies 2007, závod historických vozů vložený do „světové“ Neste Oil Rally Finland. Celá soutěž si vystačila pouze s pěti rychlostními zkouškami „mateřské“ finské rally; jelo se na testech Leustu, Ouninpohja 2, Himos, Ehikki 2 a Surkee, na které posádky vyrazily po startovním poli účastníků mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Finsko: Šťastná sedmička pro Marcuse Grönholma

foto

5. srpna 2007 • 16:10

V neuvěřitelné sedmé vítězství proměnil dnes Marcus Grönholm svůj osmý start na domácí Neste Oil Rally Finland, devátý podnik letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Grönholm dokonale opanoval situaci, když zvítězil v 17 rychlostních zkouškách a tím také překročil magickou hranici 500 vyhraných rychlostních testů na MS ve své dosavadní kariéře.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký odstoupil po havárii

foto

5. srpna 2007 • 12:10

Před startem nedělní etapy Czech Rally Team Kopecký přehodnotil prioritu pro závěrečné tři rychlostní zkoušky a zvolil variantu, která znamenala jízdu na hranici rizika se snahou o maximální přiblížení se osmé bodované pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Finsko: Ani Kopecký bohužel neuvidí cíl

foto

5. srpna 2007 • 10:20

Letošní ročník Neste Oil Rally Finland je pro české nebo slovensko-české posádky pravděpodobně zakletý. Ani jeden ze zástupců bývalé federativní republiky totiž cíl severské rally nespatří. Po juniorech Martinu Prokopovi a Jozefu Bérešovi se dnes ráno se soutěží musel předčasně rozloučit také Jan Kopecký.

příspěvků: 1 celý článek »

Jan Kopecký v sobotu dosahoval výborných časů

foto

5. srpna 2007 • 09:05

Skvělým výkonem v průběhu sobotní etapy dala posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek zapomenout na smolnou páteční etapu. Posádka Czech Rally Teamu Kopecký dosáhla v dnešních devíti rychlostních zkouškách sedmi časů v první desítce. Jednou byl Jan Kopecký devátým, dvakrát osmým, jednou sedmým a třikrát šestým nejrychlejším pilotem v rychlostním testu.

žádný příspěvek celý článek »

Ani Martin Prokop cíl ve Finsku nespatří

foto

5. srpna 2007 • 08:55

Posádka Martin Prokop - Jan Tománek ukončila své působení na Finské rally při prvním průjezdu kultovní vložky Ouninpohja (RZ14). Martin Prokop nastupoval do druhé etapy s vědomím téměř čtyřicetisekundového náskoku před svým nejbližším rivalem a úřadujícím juniorským šampiónem Sandellem.

příspěvků: 1 celý článek »

Béreš se Starým Finskou rally nedokončili

foto

5. srpna 2007 • 08:45

Tretie vystúpenie posádky teamu TEMPUS STYLLEX v seriáli Junior Rally Championship 2007 sa odohralo počas prvého augustového víkendu vo Fínsku na populárnej Neste Rally Finland. Mimoriadne rýchle a náročné trate na severe Európy však tentoraz veľa radosti jedinému slovenskému zástupcovi vo svetových súťažiach veľa radosti nepriniesli.

žádný příspěvek celý článek »

toplist