www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Neste Oil Rally Finland (JRC)

Finsko: Sobotní ráno plné problémů. Prokop out!

4. srpna 2007 • 11:00

Po třech sobotních rychlostních zkouškách se sice nic nezměnilo na prvních pozicích mezi vozy WRC, ale kategorie Super 1600 má nového lídra. Martin Prokop totiž na dlouhé RZ 14 poslal svůj Citroën C2 Super 1600 mimo trať a pro dnešek skončil. Odstupoval přitom s pohodlným náskokem z vedoucí pozice.

První tak je Patrick Sandell, který má na druhého v pořadí Rautenbacha náskok 26.8 vteřiny. Potíže ovšem ráno zastihly také Juho Hänninena na Lanceru WRC, kterému jel motor pouze na tři válce a Fin se tak značně propadl.

Petter Solberg také hodně ztratil, když se mu vrátily problémy s diferenciály. „Je to čím dál horší. Nechápu to, proč se to stále vrací. Musíme tu chybu najít. Včera ráno jsme měli stejný problém,“ řekl rozladěně nor.

O nic lépe nedopadl v RZ 13 ani Manfred Stohl, který přehnal svou rychlost a šel přes střechu. Samozřejmě to znamenalo odstoupení z bodované pozice, což rakouského jezdce určitě netěší.

Na závěr jen dodejme, že do dnešní etapy již nenastoupil Latvala, který vedl po první etapě po RZ 2. Následně se však dopustil hned několika chyb a dnes již nemělo smysl pokračovat dále.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.08.2007 11:59
dufs
Dodal bych, že na třetím místě v S1600 jede NIKARA J. s HONDA Civic Type-R N3 což je super výkon!
ATKINSON ale se subem jede moc dobře, už si myslím, že je to v jezdci bohužel
04.08.2007 11:36
Ricardo - moderátor
Neříkal náhodou Petter ještě před 14 dny, že už je problém historií. Že už v týmu na všechno přišli.... No, já osobně Subaru fandím, ale ty keci jsou někdy fakt hrozné....
toplist