www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Neste Oil Rally Finland (JRC)

Finsko: Grönholm kontroluje vedení, Prokop havaroval

4. srpna 2007 • 17:50

Po druhé etapě Finské rally se na prvním místě nic nemění a stále tak vede s přehledem Marcus Grönholm, který dnes postupně navyšoval náskok nejen na druhého týmového kolegu Mikko Hirvonena, ale především pak na úřadujícího mistra světa Sébastiena Loeba, který je se svým Citroënem C4 WRC až na třetím místě.

Pokud v takovém pořadí jezdci projedou cílem, pak se již Ford značně vzdálí Citroënu v MS FIA značek a také Marcus získá před asfaltovými soutěžemi na francouzského jezdce slušný náskok.

Z dnešních devíti rychlostních zkoušek si šest vítězství připsal na své konto Marcus Grönholm. Jeho kolega Hirvonen byl nejrychlejší dvakrát a hned úvodní ranní rychlostní zkoušku vyhrál Sébastien Loeb.

Na čtvrté pozici se drží Chris Atkinson na voze Subaru Impreza WRC a pátý je pak Henning Solberg s dalším focusem WRC. To znamená, že v první pětce jsou hned tři Focusy WRC.

Skvěle si počíná také Xavier Pons, který při premiéře s Imprezou WRC drží šestou bodovanou pozici. „Jsem opravdu spokojený a před Finskou rally se mi o něčem takovém ani nezdálo,“ prohlásil španělský pilot. Sedmý je Urmo Aava na Lanceru WRC a osmý Östberg s dalším vozem Subaru Impreza WRC. Oba měli v sobotní etapě drobné problémy, ale nakonec si bodované pozice udrželi.

V průběhu celého dne se také zlepšoval Jan Kopecký, který dokázal zajíždět časy v TOP8. Po druhém dni mu tak právem patří vynikající desátá pozice. „Dnes to bylo dobré. Našel jsem i optimální nastavení vozu. Určitě mohu být spokojenější, než včera. V posledním testu jsem měl ale problém s wastegate a ztrácel jsem výkon. Snad to bude OK. Čeká nás totiž ještě nedělní etapa,“ řekl v cíli RZ 20 Jan Kopecký.

Smůlu měl naopak další český mladík Martin Prokop, který havaroval v RZ 14 a musel odstoupit z vedoucí pozice v JRC. Mezi juniory je tak ve vedení Patrik Sandell, druhý je Pinomäki a třetí pak Kosciuszko.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist