www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Neste Oil Rally Finland (JRC)

Renaulty ve Finsku ovládly JRC

6. srpna 2007 • 04:00

Finské šotolinové tratě se staly svědkem dosud nevídaného výsledku – všechny pozice na stupních vítězů juniorského mistrovství JRC obsadily vozy Renault. Ten nejrychlejší pilotoval úřadující juniorský šampión Patrik Sandell, který si jednak připsal své první letošní vítězství, zároveň se ale postaral o premiérový triumf Renaultu Clio R3.

„Pro mě a pro celý náš tým to byl naprosto skvělý víkend,“ řekl Sandell. „Už od mládí bylo mým snem na finských tratích zvítězit, a nyní se to konečně povedlo! Navíc je pro mě deset bodů za vítězství nesmírně důležitých, pokud chci uvažovat o obhajobě titulu. Rovněž pro Renault je to skvělý výsledek, vybojovat kompletní pódium se rozhodně nestává často.“

Cestu za triumfem dlouho komplikoval Martin Prokop, který spolu s Janem Tománkem a Citroënem C S1600 od počátku poměrně suverénně vedli, v průběhu druhého dne však havarovali a vedoucí post odevzdali právě Sandellovi. Na toho z druhé strany zpočátku dotíral Jozef Béreš s cliem S1600, Slovák však boural ještě o dvě zkoušky dříve, než Prokop.

Ve finále se tak na zlatý stupeň poprvé dostal vůz kategorie R3, jehož výsledek pěkně doplnila i stříbrná pozice Kalleho Pinomäkiho jedoucího se stejným vozem. S podstatně větší ztrátou dojel polský jezdec Michal Kosciuszko jedoucí s Renaultem Clio S1600. Prvním vozem jiné značky v juniorské klasifikaci byl citroën celkově čtvrtého Conrada Rautenbacha.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist