www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Neste Oil Rally Finland (JRC)

"Garde" vyrazil do světa s BMW

6. srpna 2007 • 02:00

Toni Gardemeister jedoucí svým soukromým BMW M3 vyhrál Rally Vetomies 2007, závod historických vozů vložený do „světové“ Neste Oil Rally Finland. Celá soutěž si vystačila pouze s pěti rychlostními zkouškami „mateřské“ finské rally; jelo se na testech Leustu, Ouninpohja 2, Himos, Ehikki 2 a Surkee, na které posádky vyrazily po startovním poli účastníků mistrovství světa.

Čtrnáct let starý bavorský speciál je Gardemeisterovým soukromým vozem, se kterým trénuje ve své domovině a příležitostně se s ním účastní lokálních soutěží jak na šotolině, tak na sněhu a ledu. V letošní sezoně několikrát startoval v MS s WRC od týmu Mitsubishi MMSP, avšak tento projekt byl ukončen a jelikož se Finovi na svou domácí soutěž nepodařilo zajistit jiný vůz nejvyšší specifikace, rozhodl se absolvovat alespoň vloženou soutěž právě s privátním BMW. Na dalším podniku mistrovství světa však již Gardemeister nebude chybět v nejvyšší společnosti; v Německu se vrátí do kokpitu Citroënu Xsara WRC týmu Astra Racing, se kterým několikrát jel již loni.

Bývalý tovární jezdec Škody a Fordu „malé“ Finsko s přehledem vyhrál. Byl nejrychlejší na všech rychlostních zkouškách, během nichž svému nejbližšímu soupeři, kterým byl Beppo Kopra na další „em-trojce“, ujel o téměř minutu a dvacet sekund. Jako třetí dojel do cíle Pekka Ruuth s mohutným Volvem 240, jenž zaostal o více než dvě a půl minuty. Do cíle dojelo celkem třicet dva posádek; na startu jich přitom stálo o rovných čtyřicet víc.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist