www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Suzuki chce při debutu medaili

9. srpna 2007 • 04:00

Šéf sportovního oddělení japonské automobilky Suzuki “Monster” Tajima je plný optimismu. Vývoj nové zbraně pro kategorii WRC, postavené na základě rodinného Suzuki SX4, se prý úspěšně posunuje mílovými kroky vstříc prvnímu ostrému startu, kterým bude říjnová rally Tour de Corse.

„Přestože budeme ve společnosti továrních týmů s vozem WRC nováčky, vidíme naše šance vysoko – rádi bychom náš vůz dostali na stupně vítězů,“ odhaluje Tajima vysoké cíle japonského týmu. „Naše nové auto má skvělé parametry. Dobře se ovládá, má kvalitní konstrukci skeletu a je optimálně vyvážené. V SX4 WRC dřímá obrovský potenciál, který budeme oproti ostatním vozům této kategorie využít.“

Spolu s přechodem do nejvyšší ligy automobilových soutěží rovněž končí jedna z významných kapitol sportovní historie společnosti Suzuki. Sezona 2007 je totiž poslední, které se japonský tým zúčastní v rámci juniorského mistrovství JRC. Od podzimu bude jeho jedinou aktivitou vývoj a provoz vozů WRC. Všechny „juniorské“ Suzuki Swift S1600 přejdou pod správu společnosti Suzuki Sport Europe, která sídlí v Maďarsku a od nynějška bude výhradním dodavatelem nových atmosférických „malorážek“.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist