www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Kronos v Německu v nových barvách

11. srpna 2007 • 19:00

Před několika měsíci vyhlásil tým OMV Kronos, účastnící se mistrovství světa, soutěž pro děti, které měly nakreslit svou představu vzhledu soutěžního vozu Citroën Xsara WRC. Nejúspěšnější návrh pak měl být realizován na voze Manfreda Stohla, který s ním pojede na srpnové Rally Deutschland. Do soutěže se nakonec přihlásilo více než 240 dětí z celého světa, jejichž kresby zahltily porotu sestávající z členů a představitelů týmů OMV Kronos.

Do finále nakonec postoupily tři obrázky. Jeden z nich poslala Anja Beer z Německa, další Norbert Seitlunger z Rakouska a bratrské duo Radomíra a Jaromíra Wisnarových z České republiky. Po zveřejnění těchto finalistů se strhla internetová bitva, v níž měla široká veřejnost pomocí hlasování vybrat konečného vítěze.

Přestože v anketě nakonec zvítězila Anja, zachoval se tým OMV Kronos gentlemansky i k ostatním účastníkům finále, neboť výsledný design xsary Manfreda Stohla je derivátem všech tří nejúspěšnějších kreseb. Reálná podoba vozu se v těchto dnech realizuje v dílnách Kronosu v Nannine. Ani druhý vůz Kronosu ale v Německu nebude vyvedený ve standardních barvách – pojede s ním totiž Francois Duval a ten má jako hlavního partnera belgický autoklub RACB, jehož logo a barvy jsou ústředním motivem vzhledu Duvalova vozu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist