www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. června 2024, Svátek má Jarmil, zítra Tamara

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Francois Duval: Chování Fabie WRC se zlepšilo

20. března 2006 • 10:00

Belgický pilot Francois Duval si před startem Katalánské rally hodně věří. Po testech, které provedl minulý týden ve Španělsku, prohlásil, že Škoda Fabia WRC je velmi dobře připravena na první opravdovou asfaltovou rally.

Bývalý jezdec Fordu má již ve své Fabii úplně nové pasivní diferenciály, kterými musí být osazen každý speciál, který pilotuje jezdec z tzv. ´černé listiny FIA´.

„S testy jsem spokojen,“ řekl Duval na úvod. „Najezdili jsme asi 200 kilometrů a pokoušeli se najít vhodné nastavení vozu pro Katalánskou rally. Především jsem si musel zvyknout na chování vozu. V Monte Carlu byly diferenciály zablokovány a měly stále stejný tlak. To nebylo zrovna ideální.“

„Je to trochu o hraní si s plynem, ale jde to. Připomíná mi to dobu, kdy jsem jezdil v Toyotě Celice v Belgii. Fabia WRC je nyní lepší a líbí se mi její jízdní vlastnosti.“

V loňském roce skončil Duval ve Španělsku druhý, ovšem ve voze Citroën Xsara WRC. „Jsem optimista. Fabia WRC se od Rallye Monte Carlo hodně zlepšila. Především diferenciály fungují lépe a zapracovali jsme i na zavěšení kol. Na testu byl přítomen inženýr z Reigeru a bylo to super. Jediný problém mám ještě s brzdami, ale to se také vyřeší. Myslím, že na nejrychlejšího bychom neměli ztrácet více, než sekundu na kilometr,“ dodal na závěr spokojený Belgičan.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist