www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Harri Rovanperä: Bude startovat i ve Finsku?

3. dubna 2006 • 01:00

Finský pilot Harri Rovanperä se nakonec v letošním roce přeci jen objeví na tratích v mistrovství světa. Bude to díky angažmá v týmu Red Bull Škoda a Fin usedne do Fabie WRC. V současnosti má jistých celkem sedm soutěží, včetně nadcházející Korsické rally. Nicméně Rovanperä by chtěl ve Fabii WRC startovat také na domácí Finské rally, kterou nemá Škodovka ve svém letošním plánu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotografie z Rally Catalunya - Costa Daurada

31. března 2006 • 16:25

Definitivní fotografickou tečku za letošní čtvrtou soutěží mistrovství světa FIA, Katalánskou rally, tvoří posledních devět desítek fotografií, které výhradně pro náš server nafotil o minulém víkendu ve Španělsku náš akreditovaný fotograf Tomasz Bugiel z Polska.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Burkartem o tragické nehodě ve Španělsku

30. března 2006 • 15:10

Německý mladík Aaron Burkart dnes poprvé oficiálně promluvil o tragické nehodě, která se stala v průbehu druhé rychlostní zkoušky nedávné Rally Catalunya - Costa Daurada, při níč zahynul jeho spolujezdec Jörg Bastuck.

příspěvků: 1 celý článek »

Stohl hodil neúspěch za hlavu, těší se na Korsiku

28. března 2006 • 10:40

Rakouský jezdec Manfred Stohl přiznal, že se mu Katalánská rally vůbec nepovedla. Cílovou pásku proťal až jako dvanáctý. Nezískal tak jediný bod do šampionátu jezdců a klesl na čtvrtou pozici. "Dobře víme, že Peugeot 307 WRC fungoval perfektně. Není mu v tomto směru, co vytknout," řekl na úvod Stohl.

příspěvků: 2 celý článek »

Biasion kraloval prvnímu dějství poháru Fiest

28. března 2006 • 03:00

Vzdálený příbuzný dvojnásobného světového šampiona Massimo Biasiona, jmenovec Mathieu (dědové obou pánů byli bratranci) vyhrál první podnik letos nově zřízeného poháru Ford Fiesta Sporting Trophy, který se jel o uplynulém víkendu při Rally Catalunya - Costa Daurada.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson do cíle nedojel, ale byl klasifikován

28. března 2006 • 02:00

Britský mladík Matthew Wilson sice Katalánskou rally nedokončil, jelikož v závěrečné etapě přišel o kolo, přesto byl v cíli klasifikovaný (díky systému SuperRally) a získal bod do MS FIA značek.

žádný příspěvek celý článek »

První ´double´ Kronosu (oficiální zpráva)

28. března 2006 • 01:00

Sébastien Loeb - Daniel Elena a Dani Sordó - Marc Marti dokončili bez chyb a takřka bezstarostně čtvrtý podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, Katalánskou rally.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop vítězně, Meeke se ctí

27. března 2006 • 21:20

Kris Meeke a Glenn Patterson dokázali mocným finišem zachránit třetí místo v juniorské kategorii Katalánské rally. Tu vyhrál, rovněž na voze Citroën C2 Super 1600 Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem z privátního týmu Jipocar.

žádný příspěvek celý článek »

Tým Subaru je spokojen pouze se závěrečnou etapou

27. března 2006 • 00:35

Stáj Subaru World Rally Team je spokojena pouze se závěrečnou etapou letošní Rally Catalunya - Costa Daurada. Podařilo se zde najít snad už správné asfaltové nastavení jak samotného speciálu WRC, tak také vhodný tip pneumatik.

žádný příspěvek celý článek »

Päť bodov pre Béreša a Starého

26. března 2006 • 21:40

Jedno druhé, dve tretie a jedno štvrté miesto v dnešných meraných úsekoch zajazdila na katalánskej rely posádka Béreš – Starý. Do záverečnej etapy rely štartovala slovensko – česká posádka z tretej pozície medzi juniormi.

žádný příspěvek celý článek »

Alex Bengué čtvrtý, ale spokojený

26. března 2006 • 21:30

Francouzský pilot Alexandre Bengué podával po celý víkend na Katalánské rally fantastické výkony. Nakonec si dojel s vozem Peugeot 307 WRC pro vynikající čtvrté místo. V závěru totiž nestačil na mohutně finišujícího Marcuse Grönholma.

žádný příspěvek celý článek »

Katalánská rally: Škodovka oficiálně

26. března 2006 • 21:20

Škoda Auto se v letošním roce prezentuje v mistrovství světa v automobilových soutěžích prostřednictvím přímé podpory tří soukromých týmů z České republiky, Rakouska a Belgie. Czech Rallye Team Škoda - Kopecký vznikl kolem mistra České republiky Jana Kopeckého a stejně jako v případě First Motorsport Škoda se jedná o tým s jedním vozem.

příspěvků: 2 celý článek »

Sébastien Loeb si stěžuje na řezání zatáček

26. března 2006 • 20:40

Tým Kronos Citroën může mít po skončení Katalánské rally oprávněnou radost. Jejich jezdec Sébastien Loeb totiž podruhé v sezóně vyhrál. Navíc jej druhým místem podpořil týmový kolega Daniel Sordó, pro kterého je to na domácí soutěži životní úspěch. Francouzský jezdec tak má na svém kontě již 22 vítězství a není vyloučeno, že Sainzův rekord 26 triumfů, pokoří ještě v letošním roce.

příspěvků: 4 celý článek »

Francoise Duvala trápily především brzdy

26. března 2006 • 20:25

Pilot týmu First Motorsport Škoda Francois Duval jel v letošním roce teprve druhou soutěž, ale dokázal vyhrát s Fabií WRC již druhou rychlostní zkoušku. Ve Španělsku si nakonec dojel pro tři body za šesté místo absolutně. Belgický pilot se v Katalánsku představil ve voze Škoda Fabia WRC 06, která již byla upravena dle nových předpisů FIA pro letošní sezónu.

žádný příspěvek celý článek »

Deset vítězství Grönholma cestou na stupně vítězů

26. března 2006 • 20:00

Posádka týmu BP-Ford Marcus Grönholm a Timo Rautiainen se vypořádala se ztrátou z úvodního dne a dokončila Katalánskou rally na třetím místě. Finové byli s Focusem RS WRC nejrychlejší ve všech čtyřech rychlostních zkouškách závěrečné etapy a zaokrouhlili počet svých dílčích vítězství na deset z celkových šestnácti měřených úseků.

žádný příspěvek celý článek »

toplist