www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Britská náhrada za „PiGiho“

15. srpna 2007 • 10:00

Per-Gunnar Andersson, který po ztrátě řidičského průkazu přišel o start v Neste Oil Rally Finland, má i nadále problémy s dalšími starty v rally. I v Německu bude muset Švéd odvolat svou účast při dalším pokračování seriálu JRC, i přesto však tovární tým Suzuki nasadí dva žluté swifty S1600.

S vozem, který měl původně pilotovat P-G, pravděpodobně britský talent James Wozencroft. Tento mladý pilot je v kontaktu s japonskou značkou již od roku 2005, kdy ve Velké Británii startoval se Suzuki Ignis 1,4 v tehdy se rodícím mistrovství „Stars of the Future“, určeném pro mladé rallyové naděje. Svůj premiérový ročník zcela ovládl – zvítězil na všech pěti soutěžích, dohromady vyhrál 29 z celkových 31 rychlostních zkoušek.

Po tomto úspěchu mu Suzuki zařídilo starty ve „velkém“ britském mistrovství, pro které Wozencroft dostal špičkové Suzuki Ignis S1600. Jezdec se chytil šance a celkově vyhrál hned dvě soutěže. To mu vyneslo prvenství ve třídě S1600; až za ním skončil Guy Wilks, který tehdy hájil barvy japonské stáje v juniorském seriálu JWRC. Wozencroft si ve stejném roce také vyzkoušel atmosféru závodu MS, když odstartoval do Wales Rally GB. I tentokrát měl políčeno na slušný výsledek, defekt před koncem celé soutěže jej však odsunul do nižších pater výsledkových listin.

Ani asfaltové zkušenosti, které jistě zúročí v při startu v Německu, mu rozhodně nechybí. Sbíral je na náročných rychlostních zkouškách irského asfaltového mistrovství. Nyní má Wozencroft díky potížím P-G Anderssona jedinečnou možnost ukázat, jak své poznatky dokáže zúročit při startu s továrním speciálem, který dočasně vymění za svůj letošní pohárový swift skupiny N.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist