www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-R 07 - Cebia Rally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Sparrow Racing Teamu se v Pelhřimově nedařilo

16. srpna 2007 • 03:00

Po dlouhých týdnech konečně pokračoval o prvním srpnovém víkendu národní šampionát v automobilových soutěžích. Na náročné tratě v Cebia Rally Pelhřimov se vydalo celkem pět týmových vozů, na rozdíl od předchozích závodů se jim však příliš nedařilo.

Největší ambice na vítězství si dělal Egon Smékal, který má letošní starty v prostředním šampionátu jako prioritu. Na pelhřimovských tratích představil zbrusu nového spolujezdce Jana Mastacana, i proto byl úvod v pátečním podvečeru v podání této posádky vlažnější. V sobotu již od rána suverénně plnili roli favoritů třídy i malých enek, na sedmé rychlostní zkoušce je však zradila špéra. I přesto si však v cíli díky superally připsali body za třetí místo ve třídě.

Zatímco Smékal byl favoritem ve třídě N3, třída N2 měla patřit Václavu Dunovskému. Ten od prvních kilometrů dokazoval, že v Pelhřimově neměl konkurenci a všem svým soupeřům odjížděl mílovými kroky. Na šesté rychlostní zkoušce však Dunovského se Strossem potkal defekt, který znamenal ztrátu více než dvou minut a pokles na třetí místo ve třídě. Ve zbývajících zkouškách však oba mladíci svým soupeřům naložili a mířili za zaslouženým vítězstvím… Poslední rychlostní zkouška však udělala všem nadějím přítrž. „Chvíli před naším startem byla zkouška na půl hodiny pozastavena. První ostřejší pravá zatáčka se nám stala osudnou, když nás nepodržely vychladlé pneumatiky. Utekl nám zadek auta a po chvíli bojování nás nakopla v trávě ukrytá hromada hlíny, což vyústilo ve dva kotrmelce,“ popsal Dunovský okamžik, po kterém musela posádka svůj boj o vítězství ukončit.

O mnoho lépe nedopadl ani Jan Jakubec, který se vrátil zpět za volant Hondy Civic Vti. V úvodních dvou testech se časově držel na dohled Smékalovi a Dunovskému, na tom třetím však trefil strom a notně pochroumal svou Hondu.

Čest týmu tak zachraňovalo něžné pohlaví. Po Hustopečích se do soutěžního vozu vrátila Andrea Trunkátová, vedle které tentokrát usedla Jihočeška Pavla Třebínová. Po celý závod neměly vážnějších problémů, což jim pomohlo k vítězství mezi dámskými posádkami a čtvrté pozici ve třídě N2. Jen o místo hůře pak skončil poslední týmový civic, za jehož volantem se objevil Jiří Šén. Do závodního vozu usedl po těžké havárii na jarní Rally Vysočina, navíc si odbyl premiéru s novým spolujezdcem Luďkem Švihálkem. I proto oba pojali pelhřimovskou soutěž opatrněji, přesto dokázali zajet několik slušných časů a dostat se až na cílovou rampu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist