www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Rally JVP System Prachatice

Viktor Szabó je na Prachatice připraven

17. srpna 2007 • 05:00

Šestým podnikem bude o tomto víkendu pokračovat letošní seriál MIO GPS Sprintrally Championship. Se startovním číslem 7 se v sobotu vydá na tratě Rally JVP System Prachatice posádka Viktor Szabó – Vladimír Tichý s vozem Mitsubishi Lancer EVO VIII MR.

Plzeňskému jezdci se prozatím podařilo jako jedinému ze špičky průběžného pořadí bodovat ve všech dosavadních podnicích a rád by v nastoleném trendu pokračoval také v Prachaticích. „Určitě chceme dojet až na cílovou rampu a doufáme,že se nám to podaří. Letos nás auto vždy podrželo a věříme, že stejně tomu bude také o tomto víkendu,“ říká Viktor. „Za to, že se nám celou sezónu dařilo dojíždět musíme poděkovat týmu RAM, který nám pod vedením Michala Mládka auto vždy velmi dobře připravil.“

„Na Prachatické soutěži se poprvé svezeme na osmnáctipalcových kolech. Pojedeme tradičně pneumatiky Matador a snad nám tato změna pomůže k dobrému výsledku,“ odhaluje plzeňský soutěžák technické změny na voze.

„Podle listiny přihlášených bude kandidátů na špici celkového pořadí hodně a my bychom pochopitelně chtěli co nejvýše. Budeme se hlavně soustředit na naše největší soupeře, to znamená na jezdce bodující do šampionátu sprintrally,“ prozrazuje taktický plán pro soutěž Viktor. „Osobně mi šumavské tratě vyhovují, ale doma je tam Petr Hozák a bude chtít určitě výhodu domácího prostředí využít. Pokud pojede s Puntem Roman Odložilík, dá se čekat v popředí. To konečně dokazoval už se S 1600. Letos je ale špička široká a vyrovnaná, takže jsou každé získané body hodně cenné. My se budeme snažit jet svůj standard a určitě soupeřům nic bez boje nedarujeme.“

„Přestože se koná o víkendu MS v Německu a cestuje tam mnoho českých fanoušků, doufáme, že bude i dostatek těch, kteří si najdou cestu do Prachatic,“ uzavírá Viktor před startem předposledního dějství šampionátu.

Petr Medřík
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist