www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Německo: První etapa kořistí Duvala

17. srpna 2007 • 19:30

Druhá sekce úvodní etapy Německé rally byla svědkem pokračování skvělé jízdy Belgičana Francoise Duvala, který za volantem polotovární xsary nedal doposud vedoucímu muži Sébastienu Loebovi jedinou možnost polevit. Duval dnes nakonec vyhrál nad Loebem na čtyřech rychlostních zkouškách a malý náskok, který se Francouzi podařilo z rána vybudovat, se rozplynul v prach; Belgičanův tlak přinesl kýžené ovoce na poslední rychlostní zkoušce, po které se Duval dostal do čela celé soutěže.

Minulostí je také trojice Citroënů na nejvyšších příčkách výsledkové listiny. Dvojka továrního týmu z Francie, Dani Sordo, měl před posledním dnešním testem technické problémy. Do RZ 6 odstartoval o osm minut později a nakonec ani nedojel do jejího cíle. Dalším citroënem v pořadí je tak xsara WRC Toniho Gardemeister, aktuálně pátá. Hned za ní je škodovka Jana Kopeckého, jenž si ráno stěžoval na nedostatečný výkon svého vozu, ve druhé sekci však již byla fabia při síle, což se odrazilo na trochu lepších časech.

Po ranním pomalejším rozjezdu se do tempa dostaly i oba tovární Fordy. Ten rychlejší pilotuje Marcus Grönholm, který v druhé „rundě“ zajížděl rovnocenné časy s Loebem; oba tak dělí šestnáctisekundová ztráta nabraná na prvních ranních testech. Dalších pět vteřin na „Bosseho“ ztrácí jeho krajan Mikko Hirvonen, který vyhrál čtvrtou rychlostní zkoušku, přestože dle svých slov přejel jednu z odboček. Smůla i tentokrát provází tým Subaru - Chris Atkinson je po ranním výletu s více než osmiminutovou ztrátou na patnáctém místě, Petter Solberg lehce havaroval na RZ 4 a následující vložky musel kvůli poškozenému řízení projet volnějším tempem.

V JRC je situace dobře rozehraná pro Martina Prokopa, který vede s minutovým náskokem před Estoncem Aavou. Dvě minuty už ztrácí třetí Conrad Rautenbach na další „cé-dvojce“ a za něj se propadl domácí Aaron Burkart, který měl na RZ 4 defekt. Na sedmé příčce dnes přenocuje slovensko-česká posádka Béreš-Starý, kterou ráno trápil motor jedoucí pouze na tři válce, v poslední „erzetě“ se jim navíc nevyhnul defekt.

Z českých hostů na německé soutěži MS si nejlépe vede Ludvik Otto, jenž své subaru odevzdával do uzavřeného parkoviště jako osmatřicátý. Chvíli za sebou budou zítra startovat Milan Liška (po dnešku 47.) a David Tomek (50.). Radek Mifka se od konce první RZ trápil s problémy s elektronikou a po RZ 4 skončil předčasně v záchranné síti systému SupeRally. Mechanici českého jezdce se snaží o nalezení příčiny problému, aby mohl zítra opět nastoupit.

Druhá etapa má na programu osm náročných rychlostních zkoušek ve vojenském prostoru Baumholder, jejich celková délka je oproti první etapě o téměř čtyřicet kilometrů větší, činí bezmála 165 kilometrů. První z nich, St. Wendeler Land, startuje v 8:33.

Výsledky Rallye Deutschland On-Line

Další informace k Rallye Deutschland

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist