www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Německo po RZ 10: Návrat ke klasice

18. srpna 2007 • 14:45

První polovina dnešní etapy Rallye Deutschland by se dala nazvat návratem k obvyklému obrázku posledních měsíců - na prvních dvou místech se nacházejí Sébastien Loeb a Marcus Grönholm. Jestli měl Francouz v Německu myšlenky na bodový trhák, za současné situace by si z pohledu průběžné klasifikace MS moc nepomohl. Soutěž je ale teprve ve své polovině a leccos se může ještě změnit.

Dnes se začalo soutěžit na specifických betonových cestách vojenského prostoru Baumholder a prakticky hned od rána se děly věci. Po včerejšku vedoucí Francois Duval se na prvních dvou ranních testech propadl až za prozatímní stupně vítězů; na úvodní vložce si nedal pozor na studené pneumatiky a dvakrát vypochodoval mimo trať, na další zkoušce mu pro změnu zhasl motor na startu. Následující „erzety“ se však obešly již bez problémů a přestože již Duval nepodává tak suverénní výkony jako včera, podařilo se mu alespoň přeskočit Hirvonena a zaujmout aktuální třetí místo.

V marném hledání formy pokračuje Subaru. Petter Solberg si opět stěžuje na řízení a obtížné ovládání vozu, Chris Atkinson zase na nedotáčivý podvozek. Se setupem není spokojený ani průběžně šestý Toni Gardemeister, který navíc v RZ 10 přišel o posilovač řízení své xsary. Před něj se dostal Jan Kopecký, který je s dnešními vložkami spokojený, trochu jej ale zlobí motor jeho fabie. Mezi oběma piloty je rozdíl pouhých 3,6 sekund, je tedy zaděláno na pěkný souboj o pátou příčku.

Situaci v JRC bezpečně kontroluje Martin Prokop, který měl sice ráno pomalejší start, přesto má již víc než minutový náskok před druhým Aavou. Ten na RZ 10 „překarosoval“ své suzuki pomocí balíku slámy, ale pokračuje dál. S více než minutovými rozestupy pak následují Rautenbach, Burkart a Béreš, kterému zkomplikovaly život dva defekty na RZ 10.

Z hostujících Čechů si i nadále vede nejlépe Ludvik Otto, který se však lehce propadl po defektu v RZ 9. Milan Liška odstoupil po problémech s transmisemi, Radek Mifka dnes po neúspěšném hledání včerejší závady na elektronice vůbec nenastoupil.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist