www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Německo: Loeb si hlídá záda před Grönholmem

18. srpna 2007 • 19:20

Druhá etapa Rallye Deutschland proběhla především ve znamení soupeření dvou velkých rivalů Sébastiena Loeba a Marcuse Grönholma, kteří se po dnešku po zásluze dělí o první dvě příčky. O bronz se přetahují Francois Duval a Mikko Hirvonen, stejně jako Jan Kopecký a Toni Gardemeister o pátou pozici.

Právě poslední dva jmenované souboje přinesly největší vzrušení do závěru druhého dne klání na německých tratích. Po RZ 13 si své umístění vylepšili Hirvonen i Gardemeister, ovšem Duval s Kopeckým kontrovali na závěrečné Panzerplatte a získali své pozice zpět. Zítra se tedy máme na co těšit.

„Pátá pozice je vynikající. Závod si užíváme, neboť svádíme naprosto vyrovnané souboje se špičkovými piloty. Je to úžasné a rád bych dobře rozjetou Německou rally úspěšně dokončil. Dopoledne jsme sice měli potíže s menším výkonem motoru v nižších otáčkách, ale v servisní zóně se nám podařilo problém odstranit,“ zhodnotil druhý den Jan Kopecký.

Sedmý Petter Solberg se odpoledne mohl konečně spolehnout na svůj vůz a bylo to okamžitě znát na dosahovaných časech. Norský pilot tak zítra bude určitě tvrdě útočit jak na Gardemeistera, tak i na Kopeckého.

Osmá příčka náleží Xavieru Ponsovi na starší verzi Imprezy WRC, který se odpoledne dokázal proti prvnímu průjezdu zrychlit na každé RZ, s čímž byl logicky spokojen. Devátý Latvala dvakrát doplatil na nevhodnou volbu pneumatik, která jej stála spoustu času a pokles o jednu příčku.

Skvělý výkon Chrise Atkinsona nakonec znamenal nejen nejrychlejší čas na RZ 12 a 14 a rovněž druhou pozici na 13. rychlostní zkoušce, ale návrat do první desítky. Australan si za svůj dnešní výkon na uklouzaném německém asfaltu a betonu zaslouží absolutorium a může jen litovat svého včerejšího zaváhání.

S druhou etapou se museli nedobrovolně rozloučit Manfred Stohl, kterého zradil motor jeho Xsary WRC a v závěru dne také Henning Solberg, který rozvěsil podvozek svého Focusu WRC na RZ 13. Na startu stejného testu zůstal stát kvůli technické závadě Khalid Al Qassimi.

V juniorské kategorii si nadále nejlépe vede Martin Prokop, z jehož včerejšího náskoku přes veškerou snahu dnes nedokázal druhý Urmo Aava nakonec ukrojit více než necelých deset vteřin. Třetí příčku si nikým neohrožován udržuje Conrad Rautenbach. Jozef Béreš se v průběhu dne dokázal probít na páté místo, ale dvojitý defekt na RZ 10 jej srazil opět na sedmou pozici.

Celkově 39. pozice náleží po dnešku manželům Ludvíku a Renatě Ottovým, David Tomek se drží na 55. místě. Porucha transmisí vystavila stop Milanu Liškovi, Radek Mifka do dnešní etapy po včerejších potížích s elektronikou nenastoupil.

V poslední etapě čeká na zbytek startovního pole poslední pětice rychlostních testů v celkové délce 62.81 km, a to včetně divácké superspeciálky Circus Maximus v Trieru. Úvodní zkouška – RZ 15 Dhrontal – startuje v 9:18 hodin a jestli Sébastien Loeb nepřeruší svou německou nadvládu, to uvidíme zítra krátce po druhé hodině odpoledne.

Výsledky Rallye Deutschland On-Line

Další informace k Rallye Deutschland

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
19.08.2007 08:44
Ricardo - moderátor
Kopec i Prokop jedou parádně, to se musí nechat....
toplist