www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Německo: Loeb opět nenašel přemožitele

19. srpna 2007 • 15:40

Ani letos nenašel nikdo ze soupeřů recept na zisk skalpu úřadujícího mistra světa Sébastiena Loeba, který si tak z Trieru odváží už pošesté za sebou vítězství. Absolutorium však náleží také druhému v cíli Francoisi Duvalovi, nejen za skvělý výkon po několikatiměsíční pauze v kolotoči světových rally, ale i za skvěle zvládnutý závěr soutěže.

Právě Belgičan byl totiž dnes tím, kdo dnes předvedl nejbojovnější výkon. Ve strhujícím závěrečném souboji nakonec neodolal jeho tlaku ani velezkušený Marcus Grönholm, který skončil se svým Fordem Focus WRC mimo trať na poslední zkoušce a klesl tak až na čtvrté místo.

Pro třetí příčku si tak nakonec dojel Mikko Hirvonen, který dnes dopoledne zariskoval při volbě pneumatik a byl již smířen se čtvrtou pozicí. Pátým místem nakonec zopakoval svůj doposud nejlepší výsledek Jan Kopecký na Škodě Fabii WRC, když mu ale napomohly také problémy jeho nejbližších rivalů. Nakonec šestý Petter Solberg mohl litovat desetivteřinové penalizace z posledního servisu, kdy na jeho Impreze WRC mechanici museli vyměnit převodovku a spojku. Servítky si v cíli nebral nakonec až sedmý Toni Gardemeister, o jehož propadu rozhodl defekt na RZ 18.

Elitní desítku nejrychlejších uzavřelo trio mladíků na Focusech WRC. Poslední volný bod a svůj premiérový na asfaltové rally ukořistil Jarri-Matti Latvala před Matthewem Wilsonem a Guyem Wilksem.

Jedenáctá pozice, ale především prvenství mezi juniory patří po zásluze Martinu Prokopovi, který se tentokrát dokázal zdárně vypořádat se svým vedením a stylem start-cíl opanoval letošní Německou rally. Druhý skončil Urmo Aava, který průběžně vede seriál JRC a pro třetí místo si v klidu dojel Conrad Rautenbach. Jozef Béreš si oproti včerejšku nakonec polepšil a skončil pátý.

Nedělní dopoledne přineslo dvojitou porci smůly továrnímu týmu Subaru WRT. Nejdříve se zastavil motor Imprezy WRC Xaviera Ponse, aby se později po jezdecké chybě se soutěží rozloučil Chris Atkinson, který se však na druhou stranu na kluzkých německých asfaltech předvedl ve velmi dobrém světle.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.08.2007 14:25
mindja
Jenom je mi líto Gardemeistera, protože jel úžasně. Když jsem v servisu viděl tu armádu mechaniků, která se vrhla na Wilsonovo auto a Garde si pomalu sám umyl okno, tak mi bylo trochu smutno...
20.08.2007 09:04
Ricardo - moderátor
Jsem rád, že Duval dojel druhý, Kopec pátý a Martin si pohlídal v neděli vítězství mezi juniory.... GRATULUJI všem...
toplist