www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally New Zealand (PCWRC)

Štěpán Vojtěch komentuje úvodní etapu

31. srpna 2007 • 13:20

V noci ze čtvrtka na pátek SEČ byla zahájena první etapou Rally New Zealand, která měla na programu pět rychlostních zkoušek. Vstup do soutěže se nepovedl jediným českým zástupcům na startu, posádce OMV BIXXOL Rally Teamu CZ.

Ta se hned na úvodním měřeném úseku octla mimo trať, v závodě ale bude pokračovat a s využitím superrally se postaví na start druhé etapy.

„Bohužel to pro nás vůbec nezačalo dobře. Vzhledem k tomu, že tady pršelo, tak trať byla náročná a hodně to klouzalo. Nicméně podmínky jsme měli všichni stejné. Zhruba pět kilometrů před cílem první erzety jsme šli ven, a to v úplně stejném místě, kde se to samé přihodilo před námi jedoucímu Wilsonovi a pak i Perez Compancovi. Při manévrování, tak abychom se dostali nazpět, jsme zapadli v pastvině do hlubokých kolejí odkud již nebylo návratu. Po nás tam skončily ještě další dvě auta, které do sebe navíc narazily. Pro dnešek to znamenalo 30 minutovou penalizaci do klasifikace PWRC a tím i konec nadějí na nějaké rozumné umístění,“ komentuje nepříjemnosti z úvodního dne soutěže Štěpán Vojtěch.

„Do zítřejší etapy budeme v rámci systému superrally startovat už jen s tím, abychom nabrali co nejvíce zkušeností. Takže nezbývá v podstatě nic jiného než ji projet bez jakýchkoliv problémů,“ uzavírá Štěpán.

OMV BIXXOL Rally Team CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist