www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally New Zealand (PCWRC)

Loebův historický boj

foto

4. září 2007 • 06:00

Sébastien Loeb, Daniel Elena a jejich Citroën C4 WRC svedli heroický třídenní boj v 11. pokračování seriálu mistrovství světa v rallye, aby je nakonec od první příčky dělily pouhé tři desetiny sekundy. Druhá posádka týmu Citroën Sport, Dani Srdo – Marc Martí dovedla svůj vůz bezpečně do cíle na šestém místě a do hodnocení značek přispěla cennými body.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally New Zealand

foto

3. září 2007 • 11:00

Včera skončil nesmírně dramatický jedenáctý díl letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally New Zealand. Jaká atmosféra panovala u protinožců, můžete nasát z rovné šedesátky snímků, které během uplynulého víkendu sesbíral Willy Weyens, náš stálý spolupracovník z Belgie.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm vyhrál na Novém Zélandu fantastický duel

foto

3. září 2007 • 02:00

Marcus Grönholm a Timo Rautiainen zvítězili s Focusem RS WRC týmu BP-Ford v Rally Nový Zéland nejtěsnějším rozdílem, jaký byl v dosavadní historii mistrovství světa zaznamenán. Chladnokrevní Finové odolali obrovskému tlaku soupeřů a do cíle dojeli s náskokem pouhých tří desetin sekundy. Po třech dnech soutěže s délkou více než 350 kilometrů je to rozdíl, rovnající se 7,5 metrům, tedy necelým dvěma délkám soutěžního vozu!

žádný příspěvek celý článek »

Vojtěch v cíli Rally New Zealand

foto

2. září 2007 • 20:50

V dnešních brzkých ranních hodinách skončil třicátý osmý ročník Rally New Zealand. Na letošní působení u protinožců nebude vzpomínat příliš dobře, český pilot Štěpán Vojtěch.

žádný příspěvek celý článek »

Nový Zéland cíl - Tři bitvy vyhráli Grönholm, Atkinson a Arai

foto

2. září 2007 • 04:55

Naprosto strhující a chvílemi až neuvěřitelný se odehrál souboj o vítězství v Novozélandské rally... Nakonec se radoval Marcus Grönholm na voze Ford Focus WRC 07 jen o tři desetiny vteřiny skončil na druhém místě Sébastiena Loeb, který se však v průběhu nedělní etapy vystřídal s Grönholmem na vedoucí pozici hned třikrát.

příspěvků: 3 celý článek »

Štěpán Vojtěch v cíli druhé etapy

foto

1. září 2007 • 20:00

Šest měřených úseků, které zavedly účastníky na severozápad od města Hamilton, měla v rámci druhého závodního dne na programu Rally New Zealand. Štěpán Vojtěch spolu s Michalem Ernstem, kteří si na soutěži odbývají svou premiéru, se v úvodní etapě ocitli mimo trať, takže do sobotního dne nastoupili s využitím systému super rally.

příspěvků: 1 celý článek »

Nový Zéland - Neuvěřitelné... Loeb vede o 1.7 vteřiny!

foto

1. září 2007 • 06:35

Celá sobotní etapa se odehrávala v režii dvou jezdců a to Marcuse Grönholma a Sébastiena Loeba. Nakonec měl v závěru dne pevnější nervy a rychlejší auto Sébastien Loeb, který se dostal na vedoucí pozici o neuvěřitelné 1.7 vteřiny!

příspěvků: 3 celý článek »

Štěpán Vojtěch komentuje úvodní etapu

foto

31. srpna 2007 • 13:20

V noci ze čtvrtka na pátek SEČ byla zahájena první etapou Rally New Zealand, která měla na programu pět rychlostních zkoušek. Vstup do soutěže se nepovedl jediným českým zástupcům na startu, posádce OMV BIXXOL Rally Teamu CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Nový Zéland - fotogalerie z první etapy

foto

31. srpna 2007 • 12:50

Dnes dopoledne k nám do redakce dorazily fotografie z první etapy letošní Novozélandské rally, jedenácté soutěže seriálu mistrovství světa FIA 2007 v rally. Přímo na místě je náš stálý belgický spolupracovník Willy Weyens a tak si nyní můžete prohlédnout například leteckou vložku Pettera Solberga na jedné z RZ či rozcvičku Sébastiena Loeba v servisní zóně.

žádný příspěvek celý článek »

Po první etapě vede Marcus Grönholm, Vojtěch out

foto

31. srpna 2007 • 07:30

Finský pilot Marcus Grönholm začal hned od první rychlostní zkoušky velmi zostra a dostal se do relativně pohodlného vedení. Na druhém místě se usadil Sébastien Loeb, který se snažil následně v odpoledních průjezdech ztrátu na Fina částečně eliminovat.

příspěvků: 2 celý článek »

Nový Zéland - Podle očekávání vede Grönholm

foto

31. srpna 2007 • 01:30

Hned úvodní dvě rychlostní zkoušky ukázaly, že na Marcuse Grönholma a Sébastiena Loeba nebudou ostatní jezdci vůbec stačit. Náskok Fina na druhého Francouze je také velmi slušný + 14.8 vteřiny.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Novozélandskou rally on-line

foto

30. srpna 2007 • 23:40

Ani letos v mistrovství světa nechybí z pohledu evropského diváka noční soutěže a první v pořadí je právě Novozélandská rally. Kromě obvyklých favoritů se na ní představí i jeden český zástupce. Mezi přihlášenými do seriálu PCWRC je Štěpán Vojtěch, který bude pilotovat vůz Mitsubishi Lancer EVO IX.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch k dnešnímu shakedownu

foto

30. srpna 2007 • 17:00

Čtvrteční dopoledne bylo na Novozélandské rallye ve znamení shakedownu. Ten se vzhledem k jeho profilu, který byl hodně odlišný od samotných rychlostních zkoušek, rozhodly některé teamy úplně vynechat. Mezi ně se ale nepřiřadila posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Nový Zéland - Na shakedownu nejrychlejší Latvala

foto

30. srpna 2007 • 09:00

Již v noci byl odjetý shakedown, který byl poslední možností, jak si ještě upravit nastavení vozů a prověřit svůj jezdecký styl před nadcházející Novozélandskou rally.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch – rozhovor před odletem na Rally New Zealand

foto

29. srpna 2007 • 11:00

Štěpáne, po delší odmlce se na Novém Zélandu postavíte na start dalšího závodu MS. Jak jsi vyplnil závodní pauzu, která trvala od vašeho květnového startu v Argentině? "Přestávka byla hodně dlouhá, to je pravda a není to úplně příjemné, zvlášť před tak těžkými závody, které nás čekají. Nicméně v závodním autě jsme seděli alespoň v rámci testu, který jsme absolvovali..."

žádný příspěvek celý článek »

toplist