www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally New Zealand (PCWRC)

Štěpán Vojtěch v cíli druhé etapy

1. září 2007 • 20:00

Šest měřených úseků, které zavedly účastníky na severozápad od města Hamilton, měla v rámci druhého závodního dne na programu Rally New Zealand. Štěpán Vojtěch spolu s Michalem Ernstem, kteří si na soutěži odbývají svou premiéru, se v úvodní etapě ocitli mimo trať, takže do sobotního dne nastoupili s využitím systému super rally.

I druhá etapa ale nezačala pro českou posádku příliš šťastně. Hned v jejím úvodu totiž musela přímo na zkoušce měnit kolo. Průběh sobotní etapy líčí Štěpán následovně: „Ihned po té co jsme dnes vyrazili, tak nás asi na pátém kilometru postihl defekt levé přední pneumatiky. Stalo se tak o kámen ležící ve stopě, kterému se prakticky nebylo možné vyhnout. Než došlo k samotnému přezouvání, tak jsme ale nejdříve potřebovali pomoc od diváků s vytažením auta, které bylo sjeté v příkopu. Celkově jsme na této vložce ztratili asi dvanáct minut. Vzhledem k trochu hnuté geometrii, jsme následující erzety byli nuceni jet spíše v přejezdovém režimu a potřebovali se dostat hlavně do servisu, kde bychom následně mohli udělat nějaké změny v nastavení. Vlastně až poslední dvě třicetikilometrové erzety jsme se konečně dostali do rozumného tempa a zajeli časy na úrovni, na které jsme se tak chtěli pohybovat,“ uzavírá pilot OMV BIXXOL Rally Teamu CZ.

V průběžném pořadí PWRC je před závěrečnou nedělní etapou v čele Brit McShea s náskokem necelé minuty na druhého v pořadí Argentince Pozza. Třetí příčku pak drží Japonec Arai. Štěpán Vojtěch figuruje prozatím na devatenácté pozici.

OMV BIXXOL Rally Team CZ

Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.09.2007 18:24
Karbonyl - moderátor
Štefane, pořiď si dvěstěsedmu a pojď do IRC. Čtyři závody za rok v neznámu nemají moc smysl...
toplist