www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Zveřejněna nová jezdecká sestava Suzuki

9. září 2007 • 09:00

Japonský tým Suzuki Motorsport oficiálně zveřejnil jména tolik očekávaných posádek, které letos usednou do nového speciálu SX4 WRC. Nováček mezi továrními týmy nejvyšší ligy se do konce roku představí na dvou podnicích mistrovství světa. Původně se měla premiéra uskutečnit již na srpnové Rally Finland, nakonec se však start posunul a SX4 WRC se poprvé předvede na korsických asfaltech; na přelomu listopadu a prosince pak japonská ekipa zavítá i na britskou šotolinu.

V každé ze zmíněných rally tým nasadí jeden vůz. Na Korsice s ním pojede francouzsko-belgická dvojice Nicolas Bernardi-Jean Marc Fortin. Bernardi byl jedním z prvních, jehož jméno bylo zveřejněno v souvislosti s testováním nového suzuki. Na šotolinu ve Walesu vyrazí finské duo Sebastian Lindholm-Tomi Tuominen. Zajímavostí je, že oba jezdci byli v minulosti stejně jako technický manažer Suzuki Michel Nandan spojeni s továrním týmem Peugeot.

Hlavním sponzorem japonského týmu bude stejně jako během dřívější účasti v JWRC olejářský koncern Shell International Petroleum Company Ltd.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist