www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rallye Sanremo (IRC)

Brice Tirabassi se připravuje na IRC 2008

11. září 2007 • 06:00

Jméno Brice Tirabassiho se objevovalo v seznamech možných jezdců IRC pro letošní sezónu. Plánovaný program se nakonec nepodařilo dotáhnout do konce. Lidé kolem rodáka ze Sainte Maxime však svou snahu nevzdali a v průběhu léta dohodli program nejen pro zbytek letošní sezóny, ale hlavně pro tu příští.

Francouzský pilot vybojoval v roce 2002 titul domácího šampiona v hodně prestižní třídě vozů S1600, o rok později se stal dokonce jako člen továrního týmu Renault Sport vítězem JWRC. V dalších sezónách se mu však příliš nedařilo, loňské vystoupení za volantem továrního Citroënu C2 S1600 bylo velkým zklamáním.

Nyní je již jisté, že posádku Brice Tirabassi - Fabrice Gordon uvidíme v příští sezóně v barvách hlavního sponzora Yacco v Peugeotu 207 S2000. Tento speciál bude připravovat stáj BSA, která se stará také o vůz Juliena Pressaca.

Brice si odbyl premiéru na Rallye du Rouergue, přes celkem slušné výsledky však nedopadla podle představ, protože motor jeho Peugeotu vypověděl službu. Druhý start byl o uplynulém víkendu při Rallye Mont Blanc, výsledné deváté místo a desetiminutová ztráta na vítěze však příliš zářivým výsledkem není.

„Jsem velice rád, že se podařilo dohodu dotáhnout do úspěšného konce. Povedlo se tak těsně před Rally du Rouergue, na větší testování nebylo moc času. Přes veškeré problémy jsme dosahovali celkem slušných časů, v závěru nás však zradila technika,“ prozradil jezdec po premiéře za volantem vozu S2000.

Tirabassi se však již poctivě připravuje na další starty. Za dva týdny to bude Rally de Corte, regionální soutěž francouzského asfaltového poháru, která se odehrává na ostrově Korsika. To bude takový malý test před světovou Tour de Corse, které se rodák z Saint Maxime zúčastní. Ještě předtím si však odbude premiéru v IRC, spoečně s týmovým kolegou Julienem Pressacem se objeví na startu Rally Sanremo.

„Veškerý náš program podřizujeme přípravě na příští sezónu. Jsem velice rád, že se nám podařilo zajistit veškeré finance pro nadcházející rok s dostatečným předstihem, takže mám možnost vyzkoušet si vůz již během následujících měsíců přímo na soutěžích. Do sezóny 2008 tak nastoupíme plně připraveni,“ prozradil Brice Tirabassi.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist