www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Catalunya - Costa Daurada (JRC)

Hondu čeká premiéra v MS

11. září 2007 • 11:00

Italský JAS Motorsport, který pro rally připravuje tovární vozy Honda Civic Type-R R3, se chystá na svou premiéru v seriálu mistrovství světa. Proti smečce účastníků juniorského seriálu JRC totiž na tratě Rally Catalunya s jedním vozem vyrazí domácí pilot Dani Solá.

Ten se letos primárně věnuje seriálu IRC, který absolvuje společně s Italem Lucou Bettim za volantem japonského vozu. Catalunyu absolvuje zejména z testovacích důvodů, neboť nový vůz stále prochází vývojem. „Velice se na rally těším,“ říká Dani. „Catalunya má v mém srdci výjimečné místo, je to má domácí soutěž. Na druhou stranu na nás čeká těžká konkurence, která nám ale dá možnost porovnat se s protivníky na vozech s jednou poháněnou nápravou. Hodně si s celým týmem na španělský asfalt věříme, neboť tam přijedeme přímo ze San Rema, takže budeme pěkně rozjetí.“

Rally Catalunya se jede od 5. do 7. října a její trať vede po širokých a rychlých asfaltech jižně od Barcelony v okolí Tarragony. Solá má s tamějšími úseky bohaté zkušenosti ještě z dob závodění ve španělském asfaltovém mistrovství. Ve „světové“ soutěži na Pyrenejském ostrově dosáhl nejvýše na šestou příčku, kterou vybojoval v roce 2004. Tehdy se ovšem jelo severně od Barcelony v okolí Lloret del Mar.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist