www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Toni Gardemeister vyzkoušel SX4 WRC

13. září 2007 • 07:00

Měsíc před prvním ostrým startem v seriálu mistrovství světa se japonský tým Suzuki přesunul na středomořský ostrov Korsika, kde zahájil poslední fázi testů. Se Suzuki SX4 WRC tentokrát jezdil Toni Gardemeister, o němž se mluví jako o jednom z nejvážnějších kandidátů do jednoho z těchto vozů pro rok 2008. „Garde“ se ukáže i na letošním ročníku Korsické rally, pojede však pojede se soukromou Xsarou WRC; suzuki tam bude pilotovat Nicolas Bernardi.

Další exemlář SX4 WRC momentálně zdobí výstavní stánek Suzuki na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu. Během novinářského dne tam na tiskové konferenci vystoupil Toshihiro Suzuki a vyvrátil spekulace o tom, že by Suzuki svůj program WRC hodlalo přerušit.

„Jak jsme informovali již dříve, tým Suzuki poprvé vystartuje do seriálu MS během příštího měsíce a v roce 2008 jej čeká kompletní sezona,“ řekl Suzuki. „Budeme velice zvědaví, jak si Nicolas Bernardi a Sebastian Lindholm povedou při dvou letošních zkušebních startech. Tým Suzuki se také začíná připravovat na nová pravidla pro vozy WRC, které vejdou v platnost v roce 2012.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist