www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rallye Sanremo (IRC)

Galli na Sanremu s Lancerem

13. září 2007 • 10:00

Téměř každá soutěž letošního seriálu IRC se mohla pochlubit větším počtem vozů kategorie Super 2000 na startovní listině, než ta předchozí. V tomto trendu bude pokračovat i italská Rally Sanremo, která jich podle předpokladů bude mít okolo dvacítky. Ovšem není to jediné lákadlo, které má legendární soutěž v rukávu – podle nejnovějších zpráv by se totiž proti široké skupině „dvoutisícovek“ měl postavit domácí miláček Gigi Galli.

Gigi Galli na začátku kariéry a v roce 2005 (PCWRC)

Ten měl letos původně absolvovat kompletní seriál IRC s Mitsubishi Lancer Evo IX italského Ralliartu v barvách pneumatikářské společnosti Pirelli. Pak se mu však podařilo dojednat starty v mistrovství světa s xsarou WRC, takže program IRC šel k ledu. Záhy ale sešlo i ze světového programu, takže jediná možnost svézt se přišla na lokální Rally del Oltrepo, kde startoval s letitým focusem WRC. Teď se otevírá možnost, že se Galli podívá i do národního italského mistrovství, které je v San Remu spojené i se seriálem IRC. Populární Gigi by tam měl odstartovat s produkčním Mitsubishi Lancer Evo IX, tedy s vozem kategorie, se kterou je spojena velká část jeho dosavadní kariéry.

V Sanremu se objeví rekordní počet Peugeotů 207 S2000 – s francouzskými speciály pojedou za španělský tým vítěz barumky Nicolas Vouilloz a Enrique García-Ojeda, v barvách italského importéra pojede Luca Rossetti a poprvé také legendární Gilles Panizzi, nováčkem v IRC bude francouzský tým BSA, jenž nasadí dva vozy pro Brice Tirabassiho a Juliena Pressaca. Podruhé se v IRC ukáže Portugalec Bruno Magalhaes, potřetí Maďar Janos Tóth, domácí barvy budou hájit Marco Cavigioli, Alessandro Perico a Simone Bertolotti

Konkurenční Fiat budou reprezentovat zejména zástupci továrního týmu v čele s Andreou Navarrou a Umbertem Scandolu ve druhém voze, které skrze italské mistrovství doplní Giandomenico Basso. Sanremo bude domácí soutěží i pro tým JAS Motors, který poprvé nasadí novou evoluci Hondy Civic Type-R třídy R3.

Náročná soutěž se pojede v nezvyklém třídenním formátu, kdy první etapa startuje už ve čtvrtek. Nejtěžší prověrkou bude 44 kilometry dlouhý test Ginestra, který uzavře úvodní den a pojede se za tmy až v jedenáct hodin večer.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.09.2007 14:20
maevad
Jako by ty začátky poznamenaly Gigiho na celou jeho kariéru... :-)
13.09.2007 11:59
Mirekfric
Kubo, Tóth pojede potřetí ;-)
toplist