www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Wales Rally GB (PCWRC)

Valentino Rossi chce opět do WRC

18. září 2007 • 08:00

Motocyklový multišampión Valentino Rossi pracuje na svém třetím vystoupení v mistrovství světa v rally s vozem kategorie WRC. Ital si odbyl svou premiéru v nejvyšší automobilové lize v roce 2002, kdy na Network Q Rally of Great Britain řídil Peugeot 206 WRC týmu Grifone. Na svůj debut potom navázal téměř před rokem, když se na náročné Novozélandské rally objevil za volantem Subaru Impreza WRC S11 továrního týmu SWRT.

Deštěm zmáčenou soutěž dojel na jedenáctém místě, což byl oproti nedokončené Britské rally slušný posun vpřed. Italovi se v kokpitu subaru zalíbilo a tak nyní hledá cestu, jak s tímto vozem uskutečnit svůj další start.

Valentino si opět vzal na mušku Britské ostrovy, kde se pojede vůbec poslední díl letošního mistrovství světa, Wales Rally GB. Přestože motocyklový seriál MotoGP končí už 4. listopadu, visí nad startem talentovaného Itala velký otazník – od 27. do 29. listopadu se totiž na španělském okruhu v Jerez konají oficiální testy IRTA (mezinárodní sdružení okruhových týmů), kterých by se měl Rossi účastnit. Musel by tak nějak zkombinovat jak své okruhové povinnosti ve Španělsku, tak seznamovací jízdy a shakedown ve Walesu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist