www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Wales Rally GB (PCWRC)

Fotogalerie Zdeňka Sluky z Wales Rally GB

foto

6. prosince 2007 • 16:50

Celkem sedm desítek fotografií pro vás připravil do své nejnovější fotogalerie, věnované závěrečnému podniku letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, Wales Rally GB, náš stálý redakční spolupracovník Zdeněk Sluka. Jak se mu podařilo zachytit atmosféru soutěže, posuďte sami.

žádný příspěvek celý článek »

Stobart bude podporovat soutěžní tým i v sezóně 2008

foto

5. prosince 2007 • 08:00

V posledních týdnech se hodně spekulovalo o odchodu společnosti Stobart ze založního týmu Ford. Jak však naznačil druhý nejvýše postavený muž v této významné dopravní firmě Andrew Tinkler, Eddie Stobart Group Limited by měla podporovat soutěžní tým v MS i v budoucnu.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb a Elena počtvrté mistry světa

foto

5. prosince 2007 • 05:00

Třetí místo v posledním podniku sezony, Wales Rallye GB, vyneslo v Cardiffu dvojici Sébastien Loeb – Daniel Elena čtvrtý titul mistrů světa pilotů v řadě. Druhá posádka Total Citroën Sport na voze Citroën C4 WRC Dani Sordo – Marc Martí dokončila soutěž na 5. místě.

žádný příspěvek celý článek »

Absentující Arai mistrem světa v PCWRC

foto

4. prosince 2007 • 02:00

Přestože měl poslední dva podniky v Irsku a Walesu zvolené jako absentující, i tak dokázal japonský pilot Toshihiro Arai vybojovat titul mistra světa produkčních vozů pro tento rok. Podobně jako v roce 2005 mu k tomu dopomohl model Impreza STI japonské automobilky Subaru.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Wales Rally GB

foto

3. prosince 2007 • 10:30

Letošní Wales Rally GB znamenala nejen konec sezóny mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, ale také oslavu titulu pro Sébastiena Loeba a pomyslné loučení finského matadora rally Marcuse Gronholma. Není tedy divu, že fotogalerie Willyho Weyense ze soutěže je věnována především této dvojici jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch si z Britské rally odváží bod do PWRC

foto

3. prosince 2007 • 03:00

Posádka OMV Bixxol Rally Teamu Štěpán Vojtěch – Michal Ernst dokončila Britskou rally, závěrečný podnik letošní sezóny mistrovství světa, na osmém místě hodnocení PWRC. Své bodové skóre tak ve Walesu rozšířila o další bod na celkový počet osmi.

žádný příspěvek celý článek »

BP-Ford zakončil mistrovskou sezonu dvojitým vítězstvím

foto

3. prosince 2007 • 02:00

Úřadující mistr světa, tým BP-Ford zakončil sezonu 2007 FIA MS v rally ve velkém stylu. Jeho jezdci obsadili první a druhé místo ve víkendové Britské rally. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen zvítězili s Focusem RS WRC stylem start – cíl, jejich týmoví kolegové Marcus Grönholm a Timo Rautiainen dojeli při své 150. a zároveň poslední světové soutěži druzí.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop spokojený s výsledkem

foto

2. prosince 2007 • 19:30

Posádka týmu Jipocar Racing Martin Prokop – Jan Tománek (Mitsubishi Lancer Evo IX) má za sebou poslední světový start v letošním roce. Na britské Wales Rally GB obsadila dvacátou příčku absolutně a zároveň solidní šesté místo v hodnocení skupiny N.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký dokončil Britskou rally dvanáctý

foto

2. prosince 2007 • 18:40

Posádka Czech Rally Teamu Kopecký ve složení Jan Kopecký-Filip Schovánek se rozloučila s letošním světovým šampionátem dvanáctým místem v Britské rally, která byla závěrečnou soutěží Mistrovství světa v rally 2007.

žádný příspěvek celý článek »

Wales: Vítězství pro Hirvonena, titul pro Loeba

foto

2. prosince 2007 • 18:25

Ani třetí a závěrečná etapa posledního podniku seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích nepřinesla žádná nečekaná překvapení. Mikko Hirvonen si i přes zaváhání v poslední rychlostní zkoušce dojel pro letošní třetí prvenství, Sébastien Loeb si pak pohlídal svoji třetí příčku a vybojoval čtvrtý titul mistra světa v řadě.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb získal čtvrtý titul mistra světa

foto

2. prosince 2007 • 18:00

Francouzský pilot Sébastien Loeb se dnes stal počtvrté za sebou mistrem světa v automobilových soutěžích. Stačilo mu k zisku titulu dojet třetí v posledním závodě sezony, Wales Rally GB, kterou vyhrál Fin Mikko Hirvonen. Druhé místo ve Walesu i celkově obsadil vítězův krajan Marcus Grönholm, pro nějž to bylo rozloučení s úspěšnou kariérou v kompletním seriálu mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch po druhém dnu postoupil do Top 10

foto

2. prosince 2007 • 12:00

Po druhé etapě Britské rally, závěrečného podniku mistrovství světa 2007, figuruje posádka OMV Bixxol Rally Teamu na desáté příčce průběžného hodnocení PWRC. Vystoupení v náročných podmínkách waleského podniku Štěpánu Vojtěchovi a Michalu Ernstovi zkomplikovaly především defekty.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen vede Britskou rally i po druhém dni

foto

2. prosince 2007 • 11:00

Úřadující mistr světa, tým BP-Ford, figuruje i po druhém dni Britské rally na prvních dvou místech průběžného pořadí. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen zakončili druhou etapu s náskokem 35,5s před svými týmovými kolegy Marcusem Grönholmem a Timem Rautiainenem.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký jedenáctý i po sobotní etapě

foto

2. prosince 2007 • 01:00

I druhou etapu Britské rally provázely náročné klimatické podmínky. Především vydatné dešťové přeháňky zhoršovaly přilnavost soutěžních automobilů na rychlostních testech a velmi výrazně ztěžovaly viditelnost. Ačkoliv dnešní rychlostní zkoušky nepokrývala neprostupná mlha jako včera, nebyla sobotní etapa o mnoho jednodušší.

žádný příspěvek celý článek »

Premiéra MG S2000 Sport v PCWRC skončila havárií

foto

2. prosince 2007 • 00:30

Na blátivých tratích právě probíhající Wales Rally Great Britain se odehrávala premiéra vozu MG S2000 Sport na šotolinovém podniku mistrovství světa a zároveň také premiéra vozu S2000 v hodnocení mistrovství světa produkčních vozů.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist