www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-R 07 - Labská Trotina Rally - ZRUŠENO

Labská Trotina Rallye připravena!

21. září 2007 • 13:00

Labská Trotina Rallye, která byla po nesouhlasu některých obcí s průjezdy závodních vozů odložena, je v plných přípravách. Všechny RZ jsou na termín 9. a 10.listopadu 2007 povoleny a to včetně Odboru životního prostředí.

„Mám z toho pochopitelně radost, protože jsem budoval tento závod s dlouhodobou perspektivou a když se konečně dostal do povědomí jezdců i diváků, přišla takováhle špatná zpráva. Teď je vše vyřešeno k oboustranné spokojenosti a pokud posádky dodrží rychlostní limity při průjezdech obcemi v rámci seznamovacích jízd a my vynecháme jarní a letní měsíce, tak by neměl být problém ani v dalších letech,“ odpověděl Libor Pavlata, předseda organizačního výboru. Vzhledem k nadmořské výšce, v níž se velká část tratí nachází, je optimální termín září. V pozdějších měsících může celý závod zkomplikovat nebo úplně zkazit sníh, který v říjnu a listopadu už v Orlických horách nejednou napadl.

Labská Trotina Rallye se letos jede jako dvoudenní Mistrovství české republiky. Servisní zóna zůstává v kasárnách v Žamberku a obvyklý prolog v Hradci Králové nahradí celá nová etapa na severu Orlických hor. Celkový součet RZ přesahoval 160km a tak musely být některé trati zkráceny a jedna úplně vypuštěna, aby se kilometráž vešla do předpisových cca 120km vložek.

Protože v listopadu zapadá slunce už relativně brzo, posune se páteční start k poledním hodinám tak, aby část startovního pole nejela během dne a část za tmy. Druhý den, tedy sobota, zůstane časově stejná jako v minulých letech jen trať bude lehce modifikována. Letošní vizuál Labské Trotiny Rallye ozdobí loňský absolutní vítěz Leoš Flídr/Bohumil Ehl se svojí Škodou Octavií WRC a naše současná nejznámější posádka Jan Kopecký/ Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se zajímali o Labskou a vyjádřili politování nad komplikacemi, se kterými se během jara potýkala. Hrozně nám pomohlo, když jsem mohl na patřičných úřadech ukázat ohlas na internetu. Takže ještě jednou děkuji a zároveň zvu všechny příznivce i v toto pozdní roční období na naši soutěž!“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist