www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rallye Sanremo (IRC)

Sanremo po RZ 4: domácí jezdci úřadují

28. září 2007 • 00:30

Během uplynulých hodin absolvovaly posádky první kilometry letošní Rallye Sanremo. A nebylo to rozhodně nic snadného. Úvodní část prapodivně do dvou dnů rozdělené první etapy dalšího dílu seriálu IRC na soutěžící čekala se čtyřmi náročnými vložkami, vrchol obtížnosti přinesla zatím poslední čtyřiačtyřicetikilometrová „erzeta“, která vznikla spojením tří předchozích úseků. To vše za tmy a vydatného deště.

S náročnými podmínkami začali nejúspěšněji bojovat domácí jezdci. Po prvním testu se na čele usadil Paolo Andreucci s produkčním mitsubishi, hned za ním skončil Luca Rossetti na peugeotu. Zejména souboj těchto dvou jezdců bude kořením celé rally, neboť oba potřebují vyhrát, aby si udrželi šanci na zisk letošního titulu italského mistra. To neplatí o Giandomenicu Bassovi, který byl nasazen jako jednička týmu Abarth a díky již dříve vybudovanému bodovému náskoku nemusí tolik pospíchat, přesto se drží na špici. Dobře začal i Gilles Panizzi, který v barvách italského týmu Racing Lions konečně naskočil do IRC. Druhá a čtvrtá vložka mu ale moc nesedly a následoval propad ze třetího až na deváté místo. Testovací jezdec Peugeotu sice jede svůj první ostrý závod v roce 2007, ale právě díky vyvojovým pracím na „dvěstěsedmičce“ má s vozem bohaté zkušenosti.

Andreucci měl po celý večer vyrovnané výsledky, nevyšla mu ale poslední královská zkouška, která mu nevyšla podle představ a jezdec Ralliartu Italy tak ztratil průběžné vedení; aktuálně je třetí. Do čela se posunul Rossetti, který hájí dvanáctisekundový náskok před úhlavním soupeřem Bassem. Jezdci týmu Peugeot Espaňa, kteří ovládli zlínskou Barum rally, v Itálii začali opatrněji - Enrique García-Ojeda je jedenáctý, Nicolas Vouilloz se postupně propracoval až na páté místo. S výjimkou Bassa se příliš nedaří ani oficiálním posádkám italského Abarthu. Andrea Navarra pokračuje v nevýrazných výkonec z posledních soutěží a je až třináctý. Pravidelně jej poráží i Umberto Scandola, který dříve jezdil spíše ve stínu zkušeného Navarry. Skóre tak vylepšuje šestý Renato Travaglia, který tentokrát jede přímo s továrním exemplářem punta S2000.

Úvodní etapa bude pokračovat dvěma zbývajícími zkouškami během pátku – první z nich startuje v 11:48. Na sobotu jsou naplánovány poslední čtyři testy, tehdy se k účastníkům IRC připojí i jezdci seriálu Trofeo d’Italia GT. Ve startovním poli velkolitrážní kategorie jsou tři vozy Porsche a jeden Aston Martin.

Rallye Sanremo po RZ 4
1.Luca Rossetti-Matteo ChaircossiIPeugeot 207 S2000N41:01:09.3
2.Giandomenico Basso-Mitia DottaIFiat Grande Punto Abarth S2000N4+12.6
3.Paolo Andreucci-Anna AndreussiIMitsubishi Lancer Evo IXN4+19.2
4.Piero Longhi-Maurizio ImeritoISubaru Impreza STI N12BN4+40.2
5.Nicolas Vouilloz-Nicolas KlingerEPeugeot 207 S2000N4+43.9
6.Renato Travaglia-Lorenzo GranaiIFiat Grande Punto S2000N4+59.6
7.Gilles Panizzi-Xavier PanseriMC/FPeugeot 207 S2000N4+1:08.9
8.Andrea Aghini-Massimiliano CerraiISubaru Impreza STI N12N4+1:11.0
9.Umberto Scandola-Guido D'AmoreIFiat Grande Punto S2000N4+1:14.1
10.Freddy Loix-Eddy ChevaillierBFiat Grande Punto S2000N4+1:22.1

ON-LINE VÝSLEDKY

Další informace k Rallye Sanremo naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist