www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Cork '20' International Rally

Cork Int. Rally kořistí Sebastiena Loeba

1. října 2007 • 14:45

Jako přípravu na listopadovou Irskou rally, která je novým přírůstkem v seriálu soutěží MS FIA rally, pojal svou účast na víkendové Cork International Rally tovární tým Citroen Sport. Ten si z Irska nakonec odvezl double, když vítězství vybojoval Sébastien Loeb na C4 WRC a druhé místo získal jeho týmový kolega Dani Sordó na Xsaře WRC.

Nejen posádky Citroenu příjemně překvapilo slunečné podzimní počasí, které provázelo asfaltovou rally na jihu Irska. Kromě shakedownu, který provázely drobné přeháňky, se odjelo prakticky všech čtrnáct rychlostních testů v celkové délce 239 km na suchu. Výjimkou byly pouze ovlhlé ranní testy v sobotu ráno po dešti z předchozího dne. Sébastien Loeb a Daniel Elena s přehledem opanovali celou soutěž a zajistili si tak po prvenství na červnové Donegal Rally druhé letošní vítězství na irské půdě.

„Kromě toho že jsme vyhráli bylo během víkendu nejdůležitější, že jsme mohli předvést opravdu skvělý sportovní výkon. Díky zkušenosti z Donegalu jsme už měli celkem jasnou představu o tom, co nás čeká. Musím ale přiznat, že jsem byl opět překvapen obtížností zdejších zkoušek. Nebylo vůbec jednoduché napsat správný rozpis při pouhých dvou průjezdech,“ hodnotil v cíli Sebastien Loeb.

„Víkend pro nás byl skvělou příležitostí k testu společně s inženýry a techniky Citroen Sportu před irskou soutěží mistrovství světa s centrem ve Sligo. Zkoušky na kterých se tu jelo v sobotu jsou velmi podobné těm, které můžeme čekat na severu, takže pro nás byla účast v Corku přínosem. Soutěž nám také umožnila zapracovat v některých oblastech a rovněž posoudit naši předchozí práci. Některá nastavení zůstala, jiná vypadla a také jsme mohli posoudit nové nápady,“ dodal závěrem Loeb.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist