www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rally du Valais (IRC)

Luca Rossetti by chtěl jet ve Valais

4. října 2007 • 06:00

Téměř snovou sezónu prožívá pilot Peugeotu Sport Italia Luca Rossetti. V domácím šampionátu premiérově reálně bojoval o titul národního mistra, v seriálu IRC má nevídanou stoprocentní bilanci dva starty - dvě vítězství. Rád by také okusil start na předposledním podniku IRC ve Švýcarsku.

„Od začátku bylo jasné, že naší prioritou je italské mistrovství. Přesto jsme měli zájem na srovnání se zahraniční konkurencí. Proto byl vybrán Ypres, kde se nám podařilo vyhrát. Pod dojmem tohoto úspěchu jsme zvažovali účast na Barum Rally, ale kvůli termínu pouhý týden před Alpi Orientali jsme museli od této úvahy ustoupit.

Dalším startem v IRC tak bylo až domácí Sanremo. Přes velkou konkurenci jsem si celkem věřil, protože znám charakter tratí i některé zkoušky. Po vynikajícím souboji s Giandomenicem Bassem se nám podařilo zvítězit. V plánu byla od jara také účast na Rallye du Valais, ale tento start ještě není potvrzen. Samozřejmě bych se rád švýcarské soutěže zúčastnil, ale nezáleží jen na mě,“ prozradil Luca Rossetti.

Ten by se rád v příštím roce zúčastnil co nejvíce soutšží Intercontinental Rally Challenge. „V tuto chvíli ještě není rozhodnuto o programu pro nadcházející sezónu. Chápu, že pro náš tým je prioritou italský trh, přesto bych byl velice rád, kdybychom se mohli zúčastnit co největšího počtu závodů v IRC,“ řekl jednatřicetiletý rodák z Pordenone.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist