www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - AZ Pneu Rally Jeseníky

V Jeseníkách mezi favority Trněný a Odložilík

5. října 2007 • 01:00

Velmi kvalitní startovní pole se představí na AZ pneu Rally Jeseníky 2007, která se o víkendu pojede ve Šternberku a okolí jako závěrečný podnik MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally 2007 a K4 Pohár České republiky v rallye 2007. Pořadatelům z AMK ECCE HOMO Šternberk se přihlásil do uzávěrky přihlášek úctyhodný počet 116 posádek.

K hlavním tahákům patří start vozu Škoda Fabia WRC, když za volantem se objeví Karel Trněný, letošní český rallysprintový mistr, který už má v kapse letošní titul v jednodenních sprintech. Trněný rozhodl o vavřínu již na předchozím podniku v Prachaticích. Diváci se rovněž těší na vůz kategorie Super 2000 Fiat Grande Punto, za jehož volantem se objeví Roman Odložilík. Ten s tímto vozem poprvé startoval na Barum rally Zlín, kde v absolutním pořadí skončil v silné konkurenci těsně za první desítkou. Právě souboj Trněný versus Odložilík bude patřit k hlavním tahákům AZ pneu Rally Jeseníky 2007.

K aspirantům na přední příčky patří velká plejáda jezdců na vozech Mitsubishi různých evolucí, a to Petr Hozák, Jan Jelínek (oba Mitsubishi Lancer EVO IX), Viktor Szabó, Milan Pantálek, Martin Kožmín (všichni Mitsubishi Lancer EVO VIII), Jaroslav Orsák, Lumír Firla, Petr Poulík (vsichni Mitsubishi Lancer EVO VII). Černým koněm rallysprintu může být Aleš Dlouhý (Subaru Impreza STi), který obsadil na předcházejím mistrovském rallysprintu v Prachaticích výborné třetí místo. Rovněž dramatické boje se očekávají ve třídě A6, kde k favoritům patří Lubomír Minařík, Jan Šlehofer (oba Fiat Punto S1600), Milan Kneifel (Škoda Fabia Kit Car) a David Tomek (Škoda Felicia Kit Car). Na seznamu přihlášených do rallysprintového šampionátu najdeme celkem 77 posádek včetně 5 jezdců v Poháru mládeže.

Do závěrečného dějství K4 Pohár České republiky v rallye 2007 je přihlášeno celkem 35 soutěžících. K favoritům se řadí vedoucí jezdec průběžného pořadí Miroslav Janota (Opel Ascona), dále vítěz tří letošních pohárových podniků Jiří Hendrich (Mitsubishi Lancer EVO VI) a Petr Leher (Subaru Impreza Sti). Ve volné rally historických automobilů se čeká tuhý souboj mezi dvojicí Petr Hambálek a Aleš Jirátko (oba BMW 2002 TI). Celkem 116 přihlášených posádek slibuje hodnotný motoristický zážitek a řadu dramatických soubojů.

Rally Jeseníky se vrací na scénu automobilových rally po dvaceti letech, rychlostní zkoušky v podhůří Jeseníků opět ožijí ruchem soutěžních automobilů. Start posledního letošního mistrovského rallysprintu je na Hlavním náměstí ve Šternberku v sobotu 6. října v 8 hodin, první vůz přijede na cílovou rampu v 15:10 hodin. AZ pneu Rally Jeseníky měří celkem 180 km a obsahuje 9 rychlostních zkoušek na třech úsecích v celkové délce 75 km.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist