www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Francois Duval chce na Korsice na bednu

10. října 2007 • 09:15

Belgický pilot Francois Duval dokončil o uplynulém víkendu Katalánskou rally na slušné páté pozici, nicméně v cíli se nechal slyšet, že chtěl skončit mnohem lépe. Před samotnou rally se dokonce nechal slyšet, že by rád zopakoval úspěch z Německa, kde skončil druhý za Sébastienem Loebem.

Duval si myslí, že na Korsice bude mít mnohem větší šanci na stupně vítězů, než tomu bylo v Katalánsku. Podle něj nešlo ve Španělsku všechno tak, jak si s týmem OMV Kronos Racing přál.

„Je jasné, že pokud neudělají tovární jezdci žádnou chybu, tak se mohu jen těžko dostat před ně. Snažil jsem se dostihnout alespoň Mikko Hirvonena, ale ani to se mi nepovedlo,“ řekl na úvod Duval.

„Doufal jsem ve stupně vítězů, ale to by bylo možné jen v případě, že by piloti Citroënu nebo Fordu měli nějaké potíže, což se nestalo. Před Korsikou si ale věřím více. Myslím, že tam bych se mohl s Xsarou WRC dostat do první trojky. Pokud vyjde volba pneu a nepostihnou mě potíže, pak tomu opravdu věřím,“ doplnil belgický jezdec.

Týmový kolega Francoise Duvala může na Korsice startovat jen díky tomu, že použije druhou Xsaru WRC, která již byla připravena k cestě do Japonska. Rakouský pilot totiž havaroval a svůj vůz zdemoloval.

„Chci tímto poděkovat týmu OMV Kronos Racing, který mi vyšel maximálně vstříc. Za to se chci odvděčit dobrým výsledkem. Je ale jasné, že nyní budu muset dávat na vůz pozor, aby mohl nepoškozený odletět do Japonska,“ dodal na závěr Stohl.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist