www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Další legendární soutěž MS v IRC?

11. října 2007 • 11:00

Organizační tým klasické asfaltové soutěž MS, francouzské Tour de Corse, uvažuje o vstupu do seriálu Intecontinental Rally Challenge. Jméno Rally de France by ale ani tak nemělo zmizet z kalendáře mistrovství světa – pokud by se středomořská soutěž skutečně stala součástí IRC, roli francouzského dílu MS by převzala Rallye Région Limousin.

Hlavním impulsem nových úvah je fakt, že korsičtí pořadatelé mají rok co rok finanční potíže na zajištěním náročných požadavků na soutěž mistrovství světa. V tomto směru je IRC určitě přívětivější, k mínusům vzhledem k dalšímu setrvání „rally tisíce zatáček“ v MS patří i skutečnost, že od příštího roku by začal být aplikován systém rotace soutěží. Předběžně má Rally de France své místo v kalendářích pro roky 2008, 2010, 2012 a 2014.

„Naší prioritou je udržet Francii v Mistrovství světa,“ řekl prezident francouzské federace FFSA Nicolas Deschaux. „Nezáleží ale až tak na tom, zda se rally pojede na Korsice nebo na jiné soutěži ve Francii.“ Právě Rallye Région Limousin je žhavým kandidátem, neboť na rozdíl od Tour de Corse disponuje velkorysým balíkem finančních prostředků, které stačí na zajištění soutěže MS. Soutěž se jezdí ve francouzském vnitrozemí a své centrum tradičně mívá v Limoges.

Tradice Tour de Corse sahá do roku 1956, počínaje následujícím ročníkem byla součástí mistrovství Francie. V elitní společnosti nejvyšších soutěží je korsická rally od roku 1973, kdy bylo poprvé vypsáno mistrovství světa značek.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.10.2007 13:08
Pluto - moderátor
Byla by to velká škoda, osobne považuju Tour de Corse za nejpěknější soutěž celého mistrovství světa.
11.10.2007 12:43
John - moderátor
Vzhledem k tomu, co se ve spojitosti s IRC pro příští rok všechno probírá, tak aby nakonec WRC neskončilo na nedostatečný zájem soutěžících a továrních týmů.
11.10.2007 11:42
Ramon
tak nám to MS jde pěkně do háje, pánové z FIA se snad konečně zamyslí...
nebo budem od roku 2010 jezdit na IRC
toplist