www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

C2 R2 Max s posvěcením francouzské miss

12. října 2007 • 11:00

Nový motor, přepracované zavěšení kol a lepší brzdy – to jsou hlavní aspekty, které budou předmětem nové homologace Citroënu C2 R2 s přídomkem Max. Modifikovaný model „erkové“ šestnáctistovky bude mít posvěcení od mezinárodní automobilové federace od ledna 2008, veřejnost však jej měla možnost vůz poprvé shlédnout na právě probíhající Korsické rally.

První „cé-dvojky“ nové skupiny R vyjely na soutěžní tratě v průběhu roku 2005 a od té doby se díky své dostupnosti rozšířily do všech možných koutů světa. „S dosavadními výkony C2 R2 jsme velice spokojeni,“ řekl šéf klientského programu Citroën Sportu Yves Matton. „Citroën se velice angažuje v automobilových soutěžích a proto chceme nabídnout svou techniku co nejširšímu spektru zájemců o rally.“

Citroën C2 R2 Max bude obsahovat řadu podstatných vylepšení, které tento vůz ještě více zrychlí. V první řadě stojí nový motor, který je silnější než předchozí verze. Na testech inovovaného vozu se podílí Simon Jean-Joseph, který letos hájí barvy francouzské značky v mistrovství Evropy. „Na asfaltu se jízdními vlastnostmi C2 R2 Max blíží vozům vyšší kategorie R3. Nové zavěšení lépe pracuje, navíc nabízí mnohem širší možnost laborovat s jeho nastavením. Podvozek je podpořen hydraulickým posilovačem řízení a většími brzdami. Spolu se silnějším motorem je nyní možné brzdit i pod plynem levou nohou, čímž je možné jízdu zefektivnit,“ přibližuje nové prvky někdejší mistr starého kontinentu.

První veřejné vystoupení si Citroën C2 R2 odbyl včera na středomořském ostrově Korsika. V rámci předváděcích jízd se s vozem opět předvedl JJ, na sedadlo spolujezdce však tentokrát usedla osoba mnohem půvabnější, než Martiničanův stálý „mitfára“ Jack Boyere. Svezení s novým autem totiž bylo součástí programu Miss France 2007, devatenáctileté Rachel Legrain-Trapani. Ta byla požádána francouzskou federací FFSA o hostování na letošní Tour de Corse, kde se mimo jiné včera ujala role startérky při slavnostním zahájení soutěže v Ajjaciu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist