www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Martin Prokop poskočil do čela juniorské klasifikace

13. října 2007 • 21:45

Martin Prokop s Janem Tománkem profitovali z problémů konkurentů Aavy a Anderssona a po druhém dni Korsické rally figurují na čele juniorské klasifikace s více než půlminutovým náskokem před slovensko-českým duem Béreš - Starý.

Charakter rychlostních zkoušek se ve druhé etapě hodně změnil, což dalo zavzpomínat Korsické rally nedávné minulosti. Úzké silnice, uskákaný asfalt, větší hrozba defektů. Martin Prokop s Janem Tománkem začali opatrněji, z čehož profitoval posunem na druhé místo Andersson. Double Suzuki však dlouho netrvalo. Na osmém testu totiž Aava havaroval a nedlouho potom postihl defekt i Anderssona. Švéd díky jistotě juniorského titulu ztratil nejen koncentraci, ale zejména dvě minuty, které znamenaly propad do hloubi výsledkové listiny. A podle posledních informací se zítra na startu závěrečné etapy neobjeví.

Posádka týmu Jipocar Racing rázem poskočila do čela juniorské klasifikace s náskokem 46.3 sekundy na druhé Béreše. Toto umístění, které jí zajišťuje konečnou třetí příčku v JRC, si spolehlivou jízdou udržela i v průběhu druhé sekce. Hvězdou dne byl jezdec PH Sportu Yoann Bonato, jenž dnes opanoval většinu měřených testů a v celkové klasifikaci se posunul už na čtvrtou příčku.

„Ráno mi vložka moc nesedla, což bylo znát i na čase. Navíc nás přeskočil Andersson. To mě zdravě nabudilo a do osmého testu jsme šli s větším nasazením. Mezi pátým a šestým kilometrem jsme však viděli havarovaného Aavu, Andersson zase trefil nějaký kámen a hodně ztratil.“

„Zkoušky druhého dne byly hodně nepříjemné, hlavně v prvním a třetím testu hrozily defekty. Rovněž bylo na trati vytaháno více nečistot. Druhou sekci už jsme projeli více v klidu, krušnou chvíli jsme si prožili pouze na RZ11, kdy jsme trefili obrubník. Ale naštěstí to odnesl jen poškozený disk.“

„I přes vedení a solidní náskok stále není nic jasného, neboť Jožka Béreš je druhý a v případě našeho výpadku by nás v konečné klasifikaci přeskočil. Hlavně doufám, že se nebude opakovat loňský scénář, kdy nás o vítězství připravila havárie kousek před cílem posledního testu,“ uvedl v cíli druhého dne Martin Prokop.

-top- ; foto: P.Sagner
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist