www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Martin Prokop zakončil sezonu v JRC vítězstvím

15. října 2007 • 00:15

Martin Prokop s Janem Tománkem dovedli svůj speciál Citroën C2 S1600 na Korsice k druhému vítězství v sezoně, čímž definitivně uhájili třetí příčku v konečné klasifikaci juniorského šampionátu.

Před závěrečnými čtyřmi zkouškami Korsické rally byly karty v zásadě rozdány. Martin Prokop s Janem Tománkem zvládli první průjezdy dvojice zkoušek v rozumném tempu a druhého Béreše udrželi nadále ve větší vzdálenosti (+ 34.5 sekundy).

Do druhé sekce tak šli s jednoznačnou taktikou vyvarovat se chyby, čemuž odpovídaly i dosažené časy. Přesto dvě šestá místa znamenala udržení vedoucí pozice i bodového zisku.

Vítězstvím na Korsice tak Martin Prokop navázal na výsledky z Německa a Katalánska, čímž potvrdil svou příslušnost k nejužší juniorské špičce. Celková třetí příčka v JRC znamená pro českého pilota i možnost zúčastnit se testování továrního týmu Citroën Sport, které by mělo obsahovat i možnost okusit speciál Citroën C4 WRC.

„V podstatě jsme dnes pokračovali v tempu z druhé etapy. Vzhledem k vývoji jsme nemuseli nějak zrychlovat, spíše jsem se vyhýbal všem kamenům, dírám, snažil jsem se ani příliš nezkracovat trať. To nás samozřejmě stálo dost času, ale mohli jsme si to dovolit.

Před startem posledního testu jsem byl hodně nervózní. Stále jsem měl na paměti loňský ročník, kdy se jelo na stejných vložkách. Hlavně jsem nechtěl chybovat, což společně s defektem mohlo zásadně ovlivnit konečné výsledky.

Z vítězství mám samozřejmě obrovskou radost. V první etapě jsem dokázal, že bychom mohli držet krok i s továrními jezdci Suzuki, po jejich problémech už nebylo nasazení takové a spíše jsme si kontroloval svůj náskok před Ďodim Bérešem, jenž nás stále mohl předstihnout v konečném pořadí juniorského šampionátu. Při pohledu na konečnou klasifikaci mě bude výpadek ve Finsku mrzet ještě více,“ uvedl v cíli šťastný Martin Prokop.

Martin Prokop s Janem Tománkem uzavřou letošní sezonu na britských ostrovech. V Irsku i ve Walesu však usednou do vozu Mitsubishi Lancer Evo IX.

Jipocar Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist