www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye Terre des Cardabelles

Cuoq šotolinovým mistrem Francie

17. října 2007 • 11:00

Jean-Marie Cuoq zvítězil v Rallye des Cardabelles. Bylo to jeho již čtvrté letošní prvenství a tak se pilot bílé „velryby“ může jeden podnik před koncem francouzského šotolinového seriálu radovat z mistrovského titulu. Bryan Bouffier, doposud celkově třetí a vedoucí muž skupiny N, tentokrát vyšel bodově naprázdno. Kvůli poruše převodovky svého mitsubishi musel totiž odstoupit.

Na startu se ukázalo 144 posádek. Chyběl mezi nimi Jean-Claude Lavigne, který měl startovat s fabií WRC týmu First. Ze startu ale sešlo, neboť pilot se s týmem nepohodl, a tak se modrobílá škodovka vydala na korsické asfalty, kde s ní jel Francois Leandri. Jean-Marie Cuoq rozhodně nezačal tak, jak by si přál. Na první vložce dělal hodiny, na druhé jej postihl defekt, a ztráta na vedoucího Fréderica Sauvana v Corolle WRC se tak rázem vyšplhala na téměř minutu a čtvrt. Také třetí zkoušku vyhrál Sauvan, stín na ni však vrhla havárie, při které byl zraněn fotograf Jean-Luc Elgue. Ten musel být se zlomeným ramene převezen do nemocnice.

Cuoq následně vyhrál všechny tři vložky druhé sekce a pomalu se prokousal na čtvrté místo za Sauvana, Thiryho a Devezu. Dál než na RZ 5 se nedostal Bryan Bouffier. Po jednom ze skoků se „uřadil“, což nepřežila převodová skříň jeho „devítky“.

Po prvním nedělním testu se Cuoq probojoval už na druhé místo, na Sauvana mu chybělo již jen dvacet sekund. Pro pilota Toyoty to byla labutí píseň, neboť už na další vložce v japonském speciálu odešlo turbo. Fréderic Sauvan dojel do cíle vložky s více než pětiminutovou ztrátou a poté vzdal. Do čela se tak dostal jezdec na peugeotu a svou pozici potvrdil dalšími dvěma vyhranými rychlostními zkouškami. V cíli se pak mohl radovat z již třetího titulu mistra francouzské šotoliny. Radost měl ale i hostující Bruno Thiry, o kterém toho v poslední době není moc slyšet. „Mám radost z našeho umístění, druhé místo v takové konkurenci je skvělé,“ řekl Belgičan, který na Cardabelles využil služeb „sedmičky“ skupiny A.

24. Rallye Terre des Cardabelles Millau-Aveyron
1.Jean-Marie Cuoq-Pascal DuffourFPeugeot 307 WRCA81:37:36.2
2.Bruno Thiry-Nicolas GilsoulBMitsubishi Lancer Evo VIIA8+1:17.5
3.Alain Deveza-Guy Tezenas du MontcelFSubaru Impreza WRX STIA8+1:19.0
4.Paul Chieusse-Freddy DelormeFPeugeot 206 WRCA8+3:16.2
5.Richard Frau-Gaetan HoussinFMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:17.9
6.Julien Maurin-Gilles ThimonierFSubaru Impreza WRX STIN4+3:29.5
7.Dominique Bruyneel-Jean-Charles DescampsB/FSubaru Impreza WRX STIN4+3:51.9
8.Michel Sambourg-Jean-Francois GastinelFSubaru Impreza WRCA8+3:54.6
9.Thomas Prive-Patrice ZurroFMitsubishi Lancer Evo VIN4+4:04.3
10.Emmanuel Guigou-David MartyFRenault Clio R3A7+5:04.4

Další informace k Rallye des Cardabelles naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist