www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Francois Duval i Manfred Stohl s nulou

17. října 2007 • 08:00

Týmu Kronos Racing se na právě skončené Korsické rally vůbec nedařilo. Francois Duval do cíle totiž nedorazil, když odstoupil po problémech s alternátorem již v sobotu večer a Manfred Stohl sice dojel na celkové čtrnácté pozici, ale nebodoval ani do MS FIA značek.

Rakouského pilota postihly ve druhé etapě potíže s palivovým čerpadlem. Přitom s vozem z Korsiky bude muset startovat Stohl i v Japonsku, proto dával pozor, aby s ním neprovedl to samé, co se mu podařilo ve Španělsku, kde spadl z pětimetrového srázu a Xsaru WRC zdemoloval.

„Pro náš tým je to velmi složitá situace. Osobně ale věřím, že se to všechno otočí. Ta smolná série přeci musí jednou skončit. Doufám, že se to zlomí již v Japonsku,“ řekl ke svému vystoupení Manfred Stohl.

Francois Duval doufal, že se mu podaří na Korsice dojet na stupních vítězů. Ve Španělsku to bylo páté místo a stejná příčka patřila belgickému jezdci i po sobotní etapě. Pak jej ale zastavil rozbitý alternátor.

„Měli jsme problémy s vozem již v jedenácté rychlostní zkoušce a museli jet na úsporný režim. Doufali jsme, že se nám podaří dojet až do servisu, ale šest kilometrů před ním se auto zastavilo a bylo po nadějích. Nemělo ani smysl pokračovat, jelikož jsme stejně neměli šanci z takovou ztrátou na dobré umístění,“ dodal na závěr Duval.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist