www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Henning Solberg byl se svým výkonem spokojen

19. října 2007 • 11:55

Norský pilot Henning Solberg, který hájí barvy týmu Stobart Ford VK, po skončení Korsické rally řekl, že je se svým výkonem na asfaltové rally spokojen. Především pak s ohledem na to, že letos startoval na Korsice vůbec poprvé.

Do seriálu mistrovství světa jezdců sice žádné body nezískal, bodoval ale pro tým, což je podle něj také velmi důležité. Nor už se však těší na start v Japonsku, kde se opět pojede na jeho oblíbeném šotolinovém povrchu.

„Pro mě bylo nejdůležitější dojet až do cíle a získat tak další zkušenosti na asfaltu,“ prohlásil na úvod Solberg starší. „Korsickou rally jsem absolvoval vůbec poprvé a nejdůležitější pro mě bylo, abych ji dojel až do cíle.“

„Za poslední dva týdny jsem se toho hodně naučil, především pak jsem si pohrával s nastavením Focusu WRC 06 na asfalt, zlepšoval svůj jízdní styl a snažil se maximálně sžít s vozem na tvrdém povrchu,“ pokračoval Henning.

„Mohu realisticky prohlásit, že to je nejlepší výkon, jaký jsem mohl ze sebe za daných podmínek vydat. Projel jsem všechny rychlostní zkoušky bez škrábanců na autě. Jarri-Matti získal společně se mnou body pro tým, což je skvělé,“ doplnil na závěr norský jezdec.

Malcolm Wilson zhodnotil působení Henninga Solberga v Katalánsku a na Korsice jako solidní... Jak asi zhodnotil výkon svého syna? Jen pro úplnost - Matthew Wilson do cíle nedojel pro poruchu převodovky (Po RZ15). I když ale jel, byl vždy až za zády Henninga Solberga.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist