www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Japan (PCWRC)

Petter Solberg se těší zpět na šotolinu

24. října 2007 • 11:10

Po dvou asfaltových soutěžích se seriál mistrovství světa stěhuje zpět na šotolinový povrch. Norský pilot Petter Solberg věří, že se mu bude s jeho Imprezou WRC na nezpevněném povrchu dařit lépe, než tomu bylo na Korsice a ve Španělsku, kde Loebovi ani Grönholmovi vůbec nestačil.

Uspět v Japonsku je důležité také pro tovární tým Subaru WRT, který pojede před domácími fanoušky. „Japonská rally je pro nás něčím zvláštní a vždy se na ni velmi těším,“ řekl na úvod Nor.

„V roce 2004 jsem tam dokázal vyhrát, ale o rok později jsem cíl soutěže neviděl. Autu hodně věřím a myslím, že bychom mohli dosáhnout dobrého výsledku. Celý tým by si to zasloužil,“ doplnil Solberg.

Také týmový kolega Solberga Chris Atkinson si před startem v Japonsku věří. „V Japonsku se mi v minulosti dařilo. Rád bych skončil na stupních vítězů a udělám pro to maximum. Vloni jsem skončil čtvrtý, takže letos bych chtěl být zase o stupínek výše,“ prohlásil Atkinson.

„Navíc po asfaltových rally se těším na šotolinu. Již dlouhou dobu platí, že Impreze WRC více sedí šotolina a to se potvrzuje také letos. Hlavním úkolem pro mě bude, abych se vyvaroval chyb a získal maximum bodů,“ doplnil na závěr mladý Australan.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist