www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Japan (PCWRC)

Sordo a Citroën na stupních vítězů

foto

30. října 2007 • 06:00

Dani Sordo a Marc Martí dovedli svůj Citroën C4 WRC do cíle 4. ročníku Japonské rallye v Obihiru na vynikajícím druhém místě. Sébastien Loeb a Daniel Elena, kteří nedokončili druhou etapu, využili pravidla superally a v neděli se znovu vrátili na trať. Měli tak možnost přípravy na prosincovou Wales rallye Velká Británie.

žádný příspěvek celý článek »

Henning Solberg byl v Japonsku poprvé a skončil třetí

foto

29. října 2007 • 11:35

Norský pilot Henning Solberg dokončil víkendovou Japonskou rally na vynikajícím třetím místě. Na své konto si připsal zasloužených šest bodů do MS FIA jezdců a posunul se na šestou pozici. Pro Henninga je to teprve třetí postavení na stupních vítězů. Poprvé se umístil na třetím místě vloni s vozem Peugeot 307 WRC na Turecké rally. Podruhé pak letos v Norsku.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen vybojoval pro Ford japonské vítězství

foto

29. října 2007 • 06:00

Vítěznou posádkou Japonské rally se po třech dnech dramatických zvratů stala finská dvojice Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen s Focusem RS WRC. Hirvonen vyhrál letos již podruhé a celkově ve své kariéře potřetí. Zároveň dosáhl sedmého absolutního úspěchu týmu BP-Ford v letošní sezoně. Svým triumfem si již zajistil nejhůře třetí místo v šampionátu jezdců 2007.

žádný příspěvek celý článek »

Armindo Araújo vyloučen z Rally Japan!

foto

28. října 2007 • 17:30

Portugalský pilot Armindo Araújo má za sebou perný víkend - během posledních tří dnů bojoval na japonské šotolině o body do seriálu PC WRC. I přes komplikace, které jej potkaly v druhé etapě, nakonec vybojoval velice slušné druhé místo mezi produkčními vozy, celkově dojel jako desátý. Dlouho se však z tohoto úspěhu neradoval.

příspěvků: 4 celý článek »

Japonsko: Hirvonenův druhý letošní triumf

foto

28. října 2007 • 13:15

Pro své druhé letošní vítězství si dnes v Japonském Obihiru dojel jezdec továrního týmu BP Abu Dhabi Ford WRT Mikko Hirvonen. Mladý finský jezdec bez potíží dokázal v závěrečné etapě soutěže odrazit možný útok druhého Daniho Sordá na továrním Citroënu C4 WRC a ziskem dalších deseti bodů opět potvrdil svou pozici na třetím místě průběžné klasifikace MS FIA jezdců a zároveň upevnil vedení Fordu v hodnocení týmů.

příspěvků: 2 celý článek »

Japonská kuriozita: "enko" porazilo WRC

foto

27. října 2007 • 16:00

Po šesti letech na soutěži mistrovství světa opět nastala sitace, kdy vůz skupiny N porazil všechny automobily kategorie WRC. V roce 2001 všechny posádky pokořil německy pilot Hermann Gassner, když vyhrál rychlostní zkoušku na Rally Monte Carlo. Nyní na jeho výkon navázal portugalský talent Armindo Araújo - vyhrál superspeciálku v Japonském Obihiru.

žádný příspěvek celý článek »

Japonsko: O vítězi se rozhoduje mezi týmovými dvojkami

foto

27. října 2007 • 13:40

Až do dnešní třinácté rychlostní zkoušky si Sébastien Loeb a Daniel Elena bez větších potíží udržovali druhé místo v průběžné klasifikaci Japonské rally, čtrnáctého podniku seriálu mistrovství světa FIA rally 2007. S odstupem 10.5 vteřiny na vedoucího Hirvonena mohli samozřejmě pomýšlet i na vítězství. Nakonec bylo ale vše úplně jinak.

příspěvků: 3 celý článek »

Japonsko: Smolná třináctka

foto

27. října 2007 • 03:05

Třináctá rychlostní zkouška letošní Japonské rally znamenala doslova destrukci na předních příčkách absolutního průběžného pořadí soutěže. Výpadek Sebastiena Loeba asi nejvíce 'potěšil' Marcuse Grönholma, neboť znamená zachování stávajícího pořadí v klasifikaci MS FIA jezdců před další soutěží, tedy Irskou rally.

příspěvků: 8 celý článek »

Japonsko po prvním dnu: Grönholmovy komplikace

foto

26. října 2007 • 12:30

Letošní Japonská rally je plná zvratů. Již po prvním dnu, který obsahoval deset rychlostních zkoušek, ze startovního pole vypadla řada předních posádek, které doplatily na náročnou šotolinovou trať. Nejrychlejším časem začal Fin Jari Matti Latvala, který opanoval do mlhy zahalenou zahajovací zkoušku Pawse Kamuy.

příspěvků: 7 celý článek »

Higgins má zdravotní problémy, Japonsko ale zkouší

foto

26. října 2007 • 05:00

Mark Higgins vybojoval titul vicemistra v irském šampionátu, stejná pozice mu momentálně náleží i v seriálu PCWRC, kde je jedním z mála, kdo ještě může překazit obhajobu Toshihiro Araie. Těsně před odletem si však přivodil zranění, které jej málem připravilo o veškeré naděje.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Japonské rally

foto

25. října 2007 • 21:15

Už jen několik málo hodin zbývá do startu čtrnácté soutěže letošního mistrovství světa FIA v automobilových rally. Jak ale probíhal dnešní oficiální shakedown před Japonskou Rally i na atmosféru okolo něj, na to se nyní můžete podívat ve fotogalerii Willyho Weyense.

žádný příspěvek celý článek »

Japonsko: Shakedown pro Solberga

foto

25. října 2007 • 11:30

Nejrychlejším mužem oficiálního shakedownu před startem letošní Japonské Rally stal jezdec továrního týmu Subaru Petter Solberg. Připravenost týmu na domácí soutěž pak demonstroval druhým nejrychlejším časem jeho týmový kolega Chris Atkinson, který za Solbergem zaostal o 1.1 sekundy.

příspěvků: 1 celý článek »

„Nemám jinou možnost, než vyhrát“, říká Loeb

foto

25. října 2007 • 05:00

Poslední tři podniky zbývají do konce letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Tím prvním bude již o nadcházejícím víkendu Rally Japan. Právě na ní se pokusí francouzský multišampion Loeb smazat další bodíky ze ztráty na dosud vedoucího Marcuse Grönholma.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën v zemi vycházejícího slunce

foto

25. října 2007 • 02:00

Do závěrečné trilogie mistrovství světa v automobilových soutěžích vstupuje Citroën Sport s dvěma vozy Citroën C4 WRC a s obvyklými posádkami: Sébastien Loeb – Daniel Elena a Dani Sordo – Marc Martí.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg se těší zpět na šotolinu

foto

24. října 2007 • 11:10

Po dvou asfaltových soutěžích se seriál mistrovství světa stěhuje zpět na šotolinový povrch. Norský pilot Petter Solberg věří, že se mu bude s jeho Imprezou WRC na nezpevněném povrchu dařit lépe, než tomu bylo na Korsice a ve Španělsku, kde Loebovi ani Grönholmovi vůbec nestačil.

žádný příspěvek celý článek »

toplist