www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Japan (PCWRC)

Higgins má zdravotní problémy, Japonsko ale zkouší

26. října 2007 • 05:00

Mark Higgins vybojoval titul vicemistra v irském šampionátu, stejná pozice mu momentálně náleží i v seriálu PCWRC, kde je jeden z mála, co ještě může překazit obhajobu Toshihiro Araie. Těsně před odletem si však přivodil zranění, které jej málem připravilo o veškeré naděje.

„Před odjezdem do Japonska jsem si doma zlomil klíční kost. Rozhodně jsem to ale nechtěl vzdát, rozhodl jsem se do Japonska vydat. Seznamovací jízdy byly v pohodě, jezdil jsem s pravostranným pohodlným civilním autem s automatickou převodovkou. V závodním autě to asi bude náročnější,“ říkal po seznamovacích jízdách Higgins.

To se také potvrdilo po čtvrtečním shakedownu. „Po prvním průjezdu shakedownem jsem musel požádat mechaniky z týmu Top Run, aby mou sedačku trochu přemístili, aby se mi řídilo pohodlněji. I tak ale nemám ponětí, jak dlouho to vydržím. Možná jen přejedu startovní čáru a pak odstoupím,“ říkal ještě před startem Higgins.

Nakonec se přeci jen rozhodl riskovat podlomené zdraví a do soutěže odstartoval. „Začátek není špatný, zdraví zatím celkem drží. Uvidíme, jak dál,“ řekl Mark Higgins po dojetí první rychlostní zkoušky, ve které na svého největšího soupeře Araie ztratil deset vteřin.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist