www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Japan (PCWRC)

Japonsko: Smolná třináctka

27. října 2007 • 03:05

Třináctá rychlostní zkouška letošní Japonské rally znamenala doslova destrukci na předních příčkách absolutního průběžného pořadí soutěže. Výpadek Sebastiena Loeba asi nejvíce 'potěšil' Marcuse Grönholma, neboť znamená zachování stávajícího pořadí v klasifikaci MS FIA jezdců před další soutěží, tedy Irskou rally.

Do té doby druhý Loeb skončil mimo trať zhruba pět kilometrů po startu, když na rozblácené trati uklouzl do příkopy, z níž se jeho C4 WRC nedokázala vlastní silou dostat. Absence diváků na tratích japonské soutěže se tak stala osudnou také úřadujícímu mistru světa.

Na RZ 13 odstoupil také třetí Jari-Matti Latvala, který se už od předchozího testu potýkal s problémy s převodovkou, respektive řazením. Na RZ 12 pak byl dvakrát mimo trať Xavier Pons, kterému se druhý výpadek stal osudným a Španěl tak definitivně uzavřel černý víkend týmu Subaru WRT. Vážné problémy se spojkou zkomplikovaly situaci také Manfredu Stohlovi, který se propadl až za mladého Wilsona.

Soutěž po RZ 14 vede i nadále Mikko Hirvonen, druhý je Dani Sordo a třetí příčka patří Henningu Solbergovi. Pro zatím nejlepší výsledek sezony si díky problémům svých soupeřů jedou Luis Perez Companc a Matthew Wilson.

Jan Vaškovič ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
27.10.2007 17:22
Ricardo - moderátor
JJ profíci to jsou, ale v jednom je prostě realita jiná. Séb má takovou zláštní povahu a není jako ostatní. Nechtěl by získat titul naprosto za každou cenu, což už ostatně v minulosti dokázal. Takže určité ale.... tam být může. Jinak je to celkem jedno, hlavní je, že je o čem debatovat.

Aspoň se rozhodne až v závěru roku :-)
27.10.2007 11:58
Acom
Honzo mas pravdu v prave rade jsou to naprosti profici, ale uz to psal Ricovi - v rally jsou mezi jezdci dost jine vztahy nez napr ve F1.
27.10.2007 11:29
John - moderátor
No, nemyslím si, že by to Seb zaparkoval do příkopu schválně, přeci jen on i Marcus jsou profesionálové, takže určitě nebudou dělat nějaká gentlemanská gesta tohoto typu. Ostatně Seb už o vložku dříve komentoval, že jedna chybka může znamenat vyřazení z rally.
Díky tomu, že vypadl Marcus, ho to nemusí až tak štvát, ale v týmu určitě nebudou skákat nadšením do výšky. Ale souhlasím s Pavlem, že pro vývoj mistráku je to dobře, protože se bude tím pádem rozhodovat asi až na poslední rally.
27.10.2007 10:25
Runy
To Ricardo:Tak to je hodně odvážná spekulace.Víme všichni že i mistr tesař se utne:-) Možná chtěl tlačit na Hirvonena,kdo ví..Přestože už leta fandím Marcusovi ať získá titul ten lepší z nich.Myslím že po Marcusově odchodu si Loeb ještě pár titulů užije.
27.10.2007 10:07
Acom
To Rico: taky mne to napadlo, je to fakt dost troufale. Ale kdo viii:-)
27.10.2007 10:04
Ricardo - moderátor
2 Runy:

Vím, že to bude znít dost troufale, ale zvláštní je, že Loeb najednou chybuje. Přijde mi, jako by chtěl titul letos opravdu nechat Grönholmovi, protože odchází. Hned po nehodě Grönholma na Eurosportu řekl, že je rád, že se mu nic nestalo. Není to žádný amatér, takže je zvláštní, že najednou havaroval....
Jinak pro šampionát dobré. Třeba Loeb chce, aby se rozhodlo mezi nima na trati :-).... Už kdysi nechtěl podobným způsobem po tragické nehodě získat předčasně titul, i když toto je samozřejmě jiná situace....

Ale pozor, je to jen můj názor a spekulace. Jinak samozřejmě přeji titul tomu, kdo jej získá... Oba jezdci Loeb i Grönholm si ho zaslouží, protože jezdí stále vyrovnané časy... Titul by měli letos získat oba za shodný počet bodů :-)
27.10.2007 09:31
Acom
To jsou veci - pro vyvoj sampionatu je to jen dobre!
27.10.2007 07:10
Runy
To Ricardo: včera jsem o tom psal že se může ještě cokoliv přihodit a je to tady.Loeb si to pohlídal ale z příkopu:-) Jinak pro trojici Wilson,Companc,Vilagra jsou to zatím pozice z říse snů a pohádek.Jak říká jeden z oněch aktérů:tak vysoko jsme nikdy nebyli..Myslím hoši že už zase dlouho nebudete tak si to užívejte:-))
toplist