www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Japan (PCWRC)

Japonská kuriozita: "enko" porazilo WRC

27. října 2007 • 16:00

Po šesti letech na soutěži mistrovství světa opět nastala sitace, kdy vůz skupiny N porazil všechny automobily kategorie WRC. V roce 2001 všechny posádky pokořil německy pilot Hermann Gassner, když vyhrál rychlostní zkoušku na Rally Monte Carlo. Nyní na jeho výkon navázal portugalský talent Armindo Araújo - vyhrál superspeciálku v Japonském Obihiru.

Portugalci se na krátkém testu dařilo i v druhém průjezdu, kdy zajel celkově pátý čas. I díky tomu si po první etapě držel třetí pozici za domácím Fumiem Nutaharou a Gabrielem Pozzem z Argentiny. Ve druhé etapě sice Araújo ztratil několik pozic kvůli výměně pneumatiky na RZ 12, problémy soupeřů jej však opět vyšvihly těsně za stupně vítězů - Nutahara si nejprve stěžoval na potíže s motorem, později havaroval a definitivně odstoupil.

Domácí barvy tak v PCWRC hájí pouze aktuálně druhý Takuma Kamada, který ztrácí již více než minutu a čtyřicet sekund na vedoucího Gabriela Pozza. Třetí místo drží polský „crashman“ Leszek Kuzaj, který si zatím v kontextu předchozích výkonů v letošní sezoně vede nadprůměrně dobře.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist