www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Japan (PCWRC)

Armindo Araújo vyloučen z Rally Japan!

28. října 2007 • 17:30

Portugalský pilot Armindo Araújo má za sebou perný víkend - během posledních tří dnů bojoval na japonské šotolině o body do seriálu PC WRC. Během úvodního dne dokonce v celkové klasifikaci vyhrál jednu z rychlostních zkoušek a i přes komplikace, které jej potkaly v druhé etapě, nakonec vybojoval velice slušné druhé místo mezi produkčními vozy, celkově dojel jako desátý. Dlouho se však z tohoto úspěhu neradoval.

Po závěrečné technické prohlídce jeho Mitsubisi Lancer Evo IX totiž techničtí komisaři rozhodli o vyloučení jezdce z Japonské rally. Důvodem bylo provedení bezpečnostního rámu, které se neshodovalo s homologací. „Komisaři našli odlišnost v jedné z použitých trubek - ta sice posádce nepřinesla žádnou výhodu, ale prostě neodpovídala předpisům. Odpovědnost za celou situaci plně nese Ralliart Italy, který vůz pro Mitsubishi Motors Portugal připravuje,“ řekl Joao Pablo Alves, manažer portugalské stáje. „Jsme velice rozčarovaní, zvláště poté, co se Armindovi povedl takový skvělý výsledek.“

Na druhé místo v hodnocení PC WRC se tak posunul Lezsek Kuzaj, z Araújova vyloučení profitoval se zraněnou klíční kosti jedoucí Mark Higgins, jenž poskočil na páté místo a stále si tak spolu s Toshihirem Araiem a Gabrielem Pozzem udržuje šanci na zisk titulu mistra PC WRC

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
28.10.2007 21:34
Acom
Dovolil si moc a přišel trest. Porážet WRC sériovkou se nevyplácí!!!!!
Stejně dojelo Evo9 na 8.místě absolutně.
28.10.2007 19:37
ajaj
Třeba na to Johne přišli, ale počkali si, až to bude zajímavý.
28.10.2007 19:28
John - moderátor
Zrovna v případě Araúja je to velká škoda. Bojoval opravdu skvěle a po celé tři dny byl optimisticky naladěný a plný neskrývaného nadšení ze závodění. A pokud jde o rám, je to divné, že na to technici nepřišli už při technické přejímce před rally, protože zrovna rám je jedna z mála věcí, kterou v MS před startem kontrolují.
28.10.2007 18:42
ajaj
Koukám, že ani Mitsubishi nemá jasno v tom, z čeho se ty auta mají šroubovat. Ty jejich udavačský maily bych vytiskl na překližku včetně fotek a nechal bych je volným pádem dopadat na jejich myslivny (z výšky).
toplist