www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Japan (PCWRC)

Henning Solberg byl v Japonsku poprvé a skončil třetí

29. října 2007 • 11:35

Norský pilot Henning Solberg dokončil víkendovou Japonskou rally na vynikajícím třetím místě. Na své konto si připsal zasloužených šest bodů do MS FIA jezdců a posunul se na šestou pozici.

Pro Henninga je to teprve třetí postavení na stupních vítězů. Poprvé se umístil na třetím místě vloni s vozem Peugeot 307 WRC na Turecké rally. Podruhé pak letos v Norsku. Solberg se nechal již po skončení dvou asfaltových rally slyšet, že by si chtěl na šotolině v Japonsku spravit chuť. A nutno dodat, že se mu to povedlo.

„Je to pro mě a celý tým velmi dobrý výsledek,“ řekl na úvod Solberg starší. „Mohu říci, že jsem to nečekal. Chtěl jsem sice skončit v první pětce, což byl reálný cíl, ale třetí místo je fantastické.“

„Japonská rally je velice náročná a já zde startoval poprvé. Dobře jsem si napsal rozpis a to bylo klíčové. Navíc musím poděkovat týmu, který mi připravil auto naprosto bezchybně.“

„Focus WRC 06 fungoval bezchybně. První den jsem na některých rychlostních zkouškách riskoval, ale to k tomuto sportu patří. Pokud člověk alespoň trochu neriskuje, nemůže doufat v dobrý výsledek. Tým Stobart díky takovému výsledku slušně bodoval, což je skvělé pro šampionát značek. Těším se na další šotolinovou rally,“ doplnil na závěr Nor.

Do konce šampionátu zbývají ještě dvě soutěže. V Irsku se jede na asfaltovém povrchu a ve Velké Británii pak šampionát skončí. Jestli to bude na suché šotolině či blátě, se uvidí až při samotné rally.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist