www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally del Montefeltro

Premiéra "italské" Corolly S2000 již o tomto víkendu !

31. října 2007 • 09:00

Na konci loňského roku britská stáj RED přivedla do Evropy Toyoty Corolly S2000 a po úspěšné prezentaci na Wales Rally GB připravovala projekty na rok 2007. Ze smělých plánů se postupně ustupovalo, až byl celý projekt počátkem září definitivně zastaven.

Již tehdy se spekulovalo o tom, že by se vozů Toyota S2000 v Evropě mohla ujmout italská společnost Grifone, která má se závodními speciály této japonské automobilky díky v miulostí úspěšným přípravám modelů Celica GT Four a Corolla WRC bohaté zkušenosti.

Tyto spekulace se nyní definitivně potvrzují. O nadcházejícím víkendu se při posledním díle letošního italského šotolinového šampionátu, Rally del Montefeltro, představí Toyota Corolla S2000, kterou do okolí San Marina přiveze právě tým Grifone, který se v letošní sezóně mimo jiné staral i o Fiat Punto S2000 Corrada Fontany.

Toyota Corolla S2000 se na devíti šotolinových rychlostních zkouškách o celkové délce 120 kilometrů představí v barvách stáje Rubicone Corse. Na dveřích pak ponese startovní číslo 1, protože za jejím volantem se neobjeví nikdo jiný, než již korunovaní letošní šampioni Trofeo Terra, Simone Campedelli a Danilo Fappani.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist