www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - OMV Waldviertel Rallye

Waldviertel bez Baumschlagera a Rosenbergera, zato s Kościuszkem

5. listopadu 2007 • 04:00

Havárie na nedávné Ostarrichi Rallye připravili rakouský Waldviertel o dva špičkové rakouské piloty. Přesto jeden z nich ve svém prohlášení potěšil fanoušky svým prohlášením o nadcházející sezóně. Naopak na poslední chvíli přibylo jedno oživení z Polska.

Již jistý mistr Rakouska Raimund Baumschlager rozbil svůj Lancer Evo IX na Ostarrichi Rallye natolik, že se jeho vůz nepodařilo pro nejvýznamnější rakouský podnik zprovoznit a tak pilot, který měl mít na svém voze číslo 4, bude nakonec chybět.

Kvůli nehodě na stejné soutěži pak bude chybět i Kris Rosenberger, kterého limituje zranění. „Bohužel, nejsem stále zdravotně v pořádku. V civilním autě už jsem schopen řídit, ale v závodě je to něco úplně jiného. Hodně mě to mrzí, ale start na Waldviertelu musím odvolat,“ řekl zkroušeně Rosenberger ještě před tím, než se dozvěděl, že jeho plánovaný vůz při Rallye du Condroz oválel Busin přes střechu.

„Každopádně už teď se rýsuje zajímavý program pro rok 2008. V barvách rakouského importéra VW bychom se s Andreasem Waldherrem měli objevit v kompletním národním šampionátu s Poly S2000,“ naznačil svou budoucnost Rosenberger.

Počet vozů S2000 na Waldviertelu však zůstane na cifře 3. K Waldherrovi a Jerebovi totiž na poslední chvíli přibyl polský účastník letošního juniorského světového šampionátu Michal Kościuszko, který pojme svůj start v Rakousku s Puntem S2000 od JM Engineeringu jako test před nadcházející Wales Rally GB.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.11.2007 23:26
Pluto - moderátor
Údajně to Polo není zase tak rozbité a Waldviertel by se dal stihnout.
05.11.2007 15:35
Karbonyl - moderátor
Ono je otázka, zda by Rosenberger s Polem startoval i bez havárie na Ostarrichi - během minulého víkendu totiž jedno ze dvou evropských Pol "zahynulo" po boudě na Condroz...
toplist