www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - Rally Bohemia Mladá Boleslav

Rally Bohemia poodhaluje svou letošní tvář

27. března 2006 • 06:00

Změna pořadatele naší druhé největší soutěže sebou přinese i další změny. Tou asi nejvýznamnější je přesun servisního areálu do Liberce a také vypuštění Vinecké a Bezdědické erzety. Potěšující je i zájem pořadatelů o start vozů WRC.

Podařilo se nám zjistit první informace o připravované Rally Bohemia, jejíž start je plánován na 14. července. Do startu tedy zbývají ještě více než tři měsíce, takže spousta věcí stále čeká na svou definitivní podobu, přesto jsme rádi, že můžeme přinést alespoň dílčí informace.

Diváci i posádky se mohou opět těšit na prolog v Racing Areně v Sosnové, který celou soutěž zahájí. Slavnostní a následně ostrý start proběhne v Mladé Boleslavi. Po krátké rychlostní zkoušce se startem nedaleko vývojového střediska Česana a cílem na Podlázkách se vše přesune na sever. Centrem pak bude Liberec, přesněji hokejová Tipsport aréna a přilehlé parkoviště, kde bude po oba dny servisní zóna. Cílová rampa uvítá posádky v neděli opět v Mladé Boleslavi.

Rally Bohemia se pojede jako soutěž MMČR a Evropského poháru, kde je zapovězen start nejsilnějších vozů třídy A8, ale pořadatelé usilovně hledají způsob, jakým by těmto speciálům umožnili start, byť třeba formou vloženého samostatného závodu.

Na to, zda se jim to podaří a také na to, jaká bude definitivní podoba slavné soutěže si budeme muset počkat do vydání oficiální informace.

-red- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
28.03.2006 15:54
Mara
Slyšel jsem, že Sosnová se má jet jako zkouška třikrát. Nevíte, co je na tom pravdy?
toplist